Instruktioner for, hvordan man kalibrerer et sphygmomanometer

Instruktioner for, hvordan man kalibrerer et sphygmomanometer

Ifølge American Heart Association er over 73 millioner amerikanere ramt af højt blodtryk. Højt blodtryk, også kaldet hypertension, får hjertet til at arbejde hårdere for at overvinde forhøjet tryk i arterierne. Hvis det bliver ubehandlet, kan højt blodtryk forårsage skade på hjertets muskel og svække arterievægge. Blodtryk kan rutinemæssigt overvåges ved hjælp af et sphygmomanometer. Et sphymomanometer bruger en måler indeholdende kviksølv til at måle tryk. Det er vigtigt at kalibrere dit sphygmomanometer mindst hver 12 måned for at sikre, at dets aflæsninger er korrekte.

Tjek over dele af sphygmomanometeret for at sikre, at de fungerer korrekt. Undersøg slangen for eventuelle lækager eller skader. Drej tommelventilen og se efter unormal bevægelse. Se efter glat gaugebevægelse. Hvis nogen af ​​disse dele ikke fungerer korrekt, vil dine kalibreringsresultater være forkerte.

Brug en hånd til at gribe gummislangen nær håndpæren. Brug den anden hånd til at gribe pæren. Drej og træk for at fjerne håndpæren fra enden af ​​slangen.

Sæt Y-stikket ind i enden af ​​slangen.

Indsæt manometerets ende i den ene ende af slangen. Manometeret er et simpelt trykmåler, som vil læse det "sande" tryk. Sæt Y-stikket i den anden ende af røret.

Indsæt pæren i den anden ende af Y-stikket.

Åbn tommelfingeren ved at dreje den helt til venstre. Sørg for, at manchetten er helt deflateret. Kig på sphygmomanometerets måler og manometeret. De skal begge læse 0 mmHg. Optag eventuelle uoverensstemmelser.

Luk tommelventilen og øg sphygmomanometeret til 200 mmHg. Kontroller måleinstrumentets måler mod læsning af sphygmomanometeret. Optag eventuelle diskrepencer.

Drej tommelfingeren til venstre langsomt, og begynd at dæmpe manchetten ved ca. 2 mmHg pr. Sekund. Se bevægelsen af ​​måleren.

Luk ventilen, når reference manometeret læser 100 mmHg. Kontroller sphygmomanometerets måling og registrer om der er nogen ændring.

Se på de numre, du har optaget. Hvis der er uoverensstemmelse over 2 mmHg, kræver sphygmomanometeret service.

Del:
Kommentarer