Instruktioner for, hvordan man bruger en benpose

Instruktioner for, hvordan man bruger en benpose

En benpose er en lille drænpose til et urinekateter. Det har stropper til at sikre det til benet og kan passe under dit tøj. Hvis du skal bruge et kateter uden for hospitalet, vil en benpose hjælpe dig med at forblive mobil og fortsætte dine normale daglige aktiviteter, i modsætning til en større kollektionstaske. Du skal imidlertid passe på at holde kateteret og benposen steril og tømme benposen, når det er nødvendigt.

Vask dine hænder med sæbe og vand, før du håndterer din benpose eller kateter. En god tommelfingerregel til rengøring af dine hænder grundigt er at gnide skummet over dine hænder, så længe det tager at synge "Happy Birthday" to gange, rådgiver Centers for Disease Control.

Anbring et håndklæde på benet under kateterrøret for at fange dryp.

Rengør forbindelsen mellem kateterrøret og drænrøret, der fører til opsamlingsposen ved hjælp af alkoholpuder eller bomuldskugler dyppet i gnidningsalkohol.

Klem kateterrøret for at forhindre lækager. Træk drænrøret ud af kateterrøret ved forsigtigt at dreje det. På sin plads skal du tilslutte drænrøret, der fører til benposen.

Sørg for, at drænrøret til benposen er den korrekte længde. Det skal være længe nok at nå din kalv, når dit ben er bøjet.

Fastgør benposen til din kalv med benstroppene. Brug en anden benstrop til at sikre drænrøret til låret.

Åben tappen i bunden af ​​benposen for at tømme den, når den bliver en tredjedel til en halv fuld. Tøm det enten ind i toilettet eller i en steril beholder, hvis din læge vil have dig til at måle dit urinvolumen. Rengør tappen med gnidningsalkohol og en bomuldskugle eller en alkoholpude.

Rengør benposen hver anden dag med en opløsning af en del eddike til to dele vand og skift til en ny pose hver anden uge, eller oftere, hvis posen forekommer forurenet.

Tips

Hold altid benposen under niveauet af dine hofter for at sikre korrekt afløb. Vask dine hænder igen efter håndtering af posen.

Advarsler

Lad ikke benposens spigot røre ved toilettet eller beholderen, når du tømmer det, eller du kan introducere bakterier til systemet.

Del:
Kommentarer