Inkubationstid for urinvejsinfektioner

Inkubationstid for urinvejsinfektioner

En urinvejsinfektion (UTI) opstår, når bakterier bevæger sig op i urinrøret i blæren, urinerne og / eller nyrerne. Urinvejsinfektioner behandles let, men kan være et alvorligt helbredsproblem, hvis de ikke behandles. Ifølge National Kidney and Urologic Disease Information Clearinghouse (NKUDIC) tegner de sig for omkring 8 millioner besøg hos læger årligt. Inkubationstid for en UTI kan variere fra et par dage til flere uger afhængigt af de bakterier, der forårsager infektionen.

Ă…rsager til urinvejsinfektioner: E. coli

Urinvejsinfektioner kan forårsages være en række forskellige bakterier, men den mest almindelige årsag er bakterierne E. coli. Denne bakterie forekommer naturligt i den humane tarm. E. coli kan komme ind i urinvejen som følge af uhensigtsmæssige badevaner. E. coli har en inkubationsperiode hvor som helst fra tre til otte dage, ifølge Verdenssundhedsorganisationen.

E. coli kommer oftest ind i urinvejen, når det overføres fra fordøjelseskanalen. Dette kan opstå, når fæces kommer i kontakt med urinåbningen som følge af dårlige badevaner som at tørre tilbage til forreste. Diarré på grund af influenza eller andre mavesår kan også overføre E. coli til urinvejen. Bakterierne kan også overføres under samleje, hvor kvinder især er i fare, ifølge NKUDIC.

Ă…rsager til UTI'er: Chlamydia

Urinvejsinfektioner kan også skyldes chlamydia, som er seksuelt overført. Imidlertid er UTI'er forårsaget af disse bakterier mindre almindelige end dem, der er forårsaget af E. coli og er normalt begrænset til blæren og urinrøret. Chlamydia har en inkubationsperiode på en til tre uger, ifølge Dr. Debra E Houry, lektor i Nødmedicin ved Emory University.

Ă…rsager til UTI'er: Mycoplasma

Mycoplasma er bedst kendt som en årsag til lungebetændelse, men det er for nylig blevet identificeret som en seksuelt overført infektion, som også kan forårsage UTI'er. Inkubationsperioden for Mycoplasma genitalium, mycoplasma bakterierne, der forårsager UTI'er, er ikke fastlagt. Men ifølge Dr. Ken B Waites, direktør for klinisk mikrobiologi ved University of Alabama i Birmingham, er den sædvanlige inkubationsperiode for mycoplasma mellem en og tre uger.

Hvem er i fare for en UTI?

Nogle mennesker har større risiko for UTI end andre. Kvinder har en tendens til at få flere UTI'er end mænd af grunde, der ikke forstås fuldt ud, men som sandsynligvis har at gøre med anatomiske forskelle fra mænd, såsom en kortere urinrør. Diabetikere og personer, der har nyresten, kan også være mere tilbøjelige til at udløse. Nogle kvinder har tilbagevendende UTI under graviditeten; NKUDIC vurderer, at 2 til 4 procent af gravide vil udvikle et UTI. Kateterisering og immundefekt kan også bidrage til UTI'er.

Børn og spædbørn er tilbøjelige til UTI'er, selvom deres symptomer kan henføres til andre forhold. Det er vigtigt at se UTI symptomer hos spædbørn og børn omhyggeligt, da de kan være et resultat af anatomiske abnormiteter, der kræver operation for at rette op.

Behandling af UTI'er

En læge vil diagnosticere din UTI ved at tjekke din urin for blod eller pus. Dette vil kræve en "clean catch" urinprøve, som er lavet på lægenes kontor. UTI'er forårsaget af chlamydia eller mycoplasma kan tage en mere grundig bakteriekultur til at diagnosticere.

UTI'er behandles med receptpligtige antibiotika, herunder amoxicillin, sulfa-lægemidler og ampicillin. Sørg for at afsløre allergier eller følsomheder over for din læge under dit besøg.

Del:
Kommentarer