Inkubationsperiode for madforgiftning

Inkubationsperiode for madforgiftning

Fødevareforgiftning er en yderst ubehagelig tilstand, der skyldes at spise råtne eller på anden måde forsmagede fødevarer. Symptomerne og virkningerne af fødevareforgiftning kan vare i uger, og nogle mennesker kræver indlæggelse.

Inkubations periode

Perioden mellem, hvornår den forurenede føde indtages, og den tid, hvor symptomerne først opstår, er kendt som inkubationsperioden ifølge CDC. Lengden af ​​inkubationsperioden afhænger af den forbrugte mængde og typen af ​​organisme.

Tidsramme

Symptomer opstår normalt to til fem timer efter, at fødevaren er blevet spist, selv om det kan tage op til to dage.

Symptomer

Forskellige former for madforgiftning forårsager forskellige symptomer i kroppen, da mad passerer gennem fordøjelsessystemet. Kvalme og opkast er normalt blandt de første symptomer. Diarré, feber, hovedpine og svimmelhed er også almindelige.

Ă…rsager

De mest almindelige fødevarebårne sygdomme er forårsaget af bakterierne Salmonella, E. coli og Campylobacter eller calicivirus.

Sygdomslængde

De fleste tilfælde af madforgiftning varer kun to til tre dage. Hvis en person er syg i længere tid end tre dage uden tegn på forbedring, bliver det nødvendigt at søge lægehjælp.

Del:
Kommentarer