Impetigo Vs. Ringorm

Impetigo Vs. Ringorm

Impetigo er en hudinfektion forårsaget af bakterier, der normalt forekommer omkring mund og næse af børn. Ringorm er også en hudinfektion, men er forårsaget af svamp. Det kan påvirke huden på din hovedbund, krop, lyske og fødder.

Impetigo Symptomer

Impetigo symptomer er kløe, røde sår, der sprænger åben og øser og blærer, som er smertefri, men fulde af væske. Mere alvorlig impetigo forårsager smertefulde sår fulde af væske eller pus.

Ringorm symptomer

Nogle ringorm symptomer består af røde, kløende, skællende hudpletter, der kan blære og øse. Dine negle kan blive tykke og misfarvede, og din hovedbund, hvis den er påvirket, kan have skaldede pletter.

Impetigo Behandling

Behandling af impetigo omfatter at holde huden ren for at gøre infektionen i stand til at helbrede på egen hånd, orale antibiotika og topiske antibiotika som mupirocin salve anbragt på sår og blærer.

Ringorm Behandling

Hold din hud tør og ren, vask dine lagner og sengetøj dagligt, mens de er smittede, og brug over-the-counter antifungal medicin. Se din læge for receptpligtige antifungaler og antibiotika medicin, hvis din ringorm ikke vil rydde op.

Impetigo komplikationer

Impetigo er normalt ikke alvorlig, men kan føre til nyrerbetændelse, cellulitter, MRSA-infektion, ardannelse og misfarvning af huden.

Ringorm komplikationer

Komplikationer af ringorm inkluderer bakterielle hudinfektioner, ringorms spredning og udvikling af andre hudlidelser, sĂĄsom kontaktdermatitis.

Del:
Kommentarer