Iliac Artery Occlusion Symptomer

Iliac Artery Occlusion Symptomer

Iliac arterie okklusion er en potentielt livstruende tilstand, hvor delvis eller fuldstændig lukning af iliac arteriesystemet forhindrer blodtilførslen til bækkenet eller via den forbundne lårben arterie til benet. Ud over at forårsage smerte og ubehag, kan tilstanden, der ikke behandles, føre til vævsdød. Fordi blokering af arterien kan være gradvis, er symptomer ofte svære at opdage i de tidlige stadier, men kan senere blive alvorlige.

Arterial Occlusive Disease

Arteriel okklusion er lukningen eller blokeringen af ​​en arterie, der forårsager en hindring for blodgennemstrømningen, som er kendt som "iskæmi". Arteriel okklusiv sygdom forhindrer ofte blodstrømmen til benene gennem iliac og lårarterier. En sådan blokering kan skyldes aterosklerose, en tilstand, hvor en opbygning af fede aflejringer kendt som "plaques" forårsager indsnævring og i sidste ende lukning af arterien. Det kan også være forårsaget af dannelse af trombose, ofte forbundet med atherosklerotisk sygdom. En trombose er en blodprop dannet ved koagulation af blodplader inden i arterien. En trombose indlagt i en arterie kan reducere og endda helt stoppe blodgennemstrømningen.

Iliac Arterial System

Den fælles iliac arterie bærer blod mod underkroppen, hvor det opdeles i den indre iliac arterie, som leverer blod til bækkenet og ind i den ydre iliac arterie, som leverer blod til benet. Dette er vist i et diagram på side 129 af "Grants Dissector." Den ydre iliac er en stor arterie, der bliver lårbenet i låret. Lårbenet kører længden af ​​låret. Obstruktion af den ydre iliac arterie blokerer blodtilførslen til lårarterien og dermed til underbenet. Det generelle navn på tilstande forårsaget af arteriel okklusion er perifer vaskulær sygdom.

Symptomer pĂĄ Iliac Occlusion

Symptomer på iskæmi forårsaget af okklusion af arterierne, der leverer underbenet, omfatter svær smerte og følelsesløshed og koldhed i lemmerne. Hvis blodgennemstrømningen er fuldstændig afskåret, kan manglende følelse og lammelse følge. Væsentlig reduktion i blodgennemstrømning frembyder også som "claudication", et vanskeligheder med at gå karakteriseret ved muskel træthed, kramper og smerter. I den tidlige fase af okklusion kan genoprettelse produceres ved hvile.

Begyndelse af symptomer

Fordi arterierne kan smalle langsomt og gradvist, er symptomer ofte ikke til stede i de tidlige stadier af arteriel okklusiv sygdom og bliver først udtalt, når ca. 70 procent af blodgennemstrømningen er tabt. Når reduktionen i strømmen til benet bliver alvorlig, ses der betydelige ændringer, herunder ikke kun alvorlig smerte, men tør hud, tab af hårvækst, sår og sår og - hvis ubehandlet gangre eller vævsdød, hvor amputation kan være nødvendig. Selvom indtræden kan være gradvis, kan tilstanden forværre pludselig, især hvis nye blodpropper dannes.

Diagnose og behandling

Tilstedeværelsen af ​​arteriel okklusion kan måles gennem blodgennemstrømningstest. Angiografi, en mindre kirurgisk procedure, er injektion af farvestof i arterier, hvilket gør det muligt at se præcise billeder af indsnævring og blokering. Blokeringer kan behandles gennem angioplastik, hvor en ballon er oppustet i arterien for at udvide passagen til blodgennemstrømning. Medicin bruges derefter til at reducere risikoen for yderligere koagulering. Blodpropper kan også fjernes direkte ved kirurgi. I svære tilfælde kan en bypass omkring den blokerede arterie opstå ved at bruge en vene fra en anden del af kroppen eller kirurgisk slange for at omdirigere blodforsyningen.

Del:
Kommentarer