Iggy Pops kost

Iggy Pops kost

Engang en hård levende 1970-punkstjerne, der brugte masser af stoffer, overholder Iggy Pop efter sigende en streng makrobiotisk kost, siger "Boston Globe" forfatteren James Reed. Mens forskellige mennesker følger forskellige varianter af kosten, fremhæver de fleste makrobiotiske spiseplaner plantebaserede fødevarer med få, om nogen undtagelser for animalske produkter. Mens en makrobiotisk kost synes at have hjulpet Pop til at holde sig sundt på lang sigt, er det måske ikke den rigtige plan for alle. Spørg din læge om de mulige fordele og ulemper, før du forsøger diætet.

Grundlæggende retningslinjer

På en makrobiotisk diæt vil ca. 50 procent til 60 procent af din mad bestå af økologisk dyrkede fuldkorn såsom brun ris, havre, byg eller boghvede. Lokale økologiske frugter og grøntsager vil udgøre en anden 20 procent til 25 procent, mens mellem 5 procent og 10 procent vil være bouillonbaserede supper indeholdende grøntsager, herunder havgrønsager, miso, korn, bønner og sojaprodukter som tofu. Nogle makrobiotiske diætforkæmpere forbruger også skaldyr indtil et par gange om ugen, men strenge udøvere som Pop udelukker normalt ikke alt rødt kød, raffineret korn, sukker, mejeri, æg, fjerkræ og forarbejdede fødevarer.

Som beskrevet af "US News & World Report", kan en typisk makrobiotisk menu, der leverer ca. 2.126 kalorier om dagen, begynde med en morgenmad med havregryn, helhvede toast spredt med naturligt æble smør og en kop japansk grøn te. Frokost kan være en salat toppet med en tofu dressing, sushi lavet med frisk agurk, tempeh og surkål og mere te. Miso suppe, kogt brun ris med en filet af bagt hvid fisk, hvis det ønskes, og kogte grøntsager kan tjene som middag, efterfulgt af en naturligt sødet, sukkerfri kage og kornbaseret kaffe til dessert.

Mulige fordele

På trods af sin alder og år med stofmisbrug forbliver pop tynd og ser ud til at være i god fysisk sundhed. Hvorvidt dette i hvert fald delvis skyldes hans overholdelse af en makrobiotisk kost er uklar, men forskning tyder på, at eliminering af raffinerede korn, tilsat sukkerarter, animalsk fedt og rødt kød fra dine måltider, som planen rådgiver, kan hjælpe dig med at tabe sig og mindske risikoen for en lang række medicinske problemer, herunder kræft, hjertesygdom, hypertension, slagtilfælde, højt blodkolesterol og diabetes. De fleste amerikanere bruger for meget natrium og fedt og for lidt fiber og kalium. Efter en makrobiotisk diæt kunne rette disse næringsstof ubalancer.

Potentielle ulemper

En makrobiotisk diæt som Pop er ikke let at følge. Maden kan være dyr og tidskrævende at forberede, og de mange begrænsede genstande kan gøre det svært for dieters at holde fast i planen på lang sigt, når de er begyndt. Uden passende dyrebaserede fødevarer eller berigede produkter kan du være mere tilbøjelig til at blive mangelfuld i essentielle næringsstoffer som vitamin B-12 og D-vitamin. Øvelser som yoga eller kampsport anbefales - Poppraksis qigong, som ligner tai chi - men tilhængere ønsker måske et mere varieret træningsprogram.

Del:
Kommentarer