Idéer og planer for stofmisbrugsgrupper

Idéer og planer for stofmisbrugsgrupper

Substansmisbrug grupper som Anonyme Alkoholikere og Narkotika Anonym hjælper med at genvinde individer til at modstå narkotika og alkohol gennem gruppemøder, gruppesupport og gruppeterapi. De hjælper misbrugere til at ændre deres livsstil og udvikle nye livskvalifikationer og håndteringsmekanismer gennem en række kortsigtede mål.

Facing the Truth

Nogle gange har de, der er stofmisbrugere, stadig ikke accepteret, at de har en afhængighed, og de er i en tilstand af benægtelse. At bryde gennem detialet kan nogle gange være svært. En aktivitet indebærer at have hvert gruppemedlem skrive en kort historie om, hvordan de først begyndte at bruge stoffer eller alkohol, idet de noterede alle detaljer helt op til deres adgang til stofmisbrugsprogrammet. Terapeuten bør tage alle historier op og uddele dem, så ingen har sin egen historie. Medlemmerne læser hver især en historie højt, og alle andre medlemmer skal rejse deres hænder, når de hører noget, der lyder som benægtelse.

Rollespil

Rollespil er en kreativ aktivitet for at hjælpe medlemmerne med at lære bedre narkotika- og alkoholafvisningskompetencer. Et gruppemedlem spiller drug dealer eller en gammel ven, og forsøger at få den nyindvundne person til at prøve stoffer eller alkohol igen med ethvert middel, han kan. Følg op på denne aktivitet ved at komme med forslag til, hvordan man bedre kan håndtere disse situationer, når de opstår.

musik

Medlemmer i gruppeterapi kan nogle gange finde det svært at tale, men kan bedre udtrykke sig gennem musik. Hvert gruppemedlem kan tildeles for at bringe en cd med en sang, som hun mener udtrykker et vigtigt aspekt af hendes liv, eller afslører noget personligt om hende, som hun gerne vil dele med de andre. Alle kan vende om at spille deres sang.

Smide det væk

For at hjælpe misbrugere til at tage fat på, hvad stoffer og alkohol har gjort i deres liv, skriver gruppemedlemmer hver især en liste over adfærd, der er direkte relateret til deres stof- eller alkoholmisbrug, herunder alle de negative konsekvenser, som disse adfærd har forårsaget. Når medlemmer deler deres lister med gruppen, kan hvert medlem rive op sin liste og smide det i en skraldespande foran gruppen, hvilket symboliserer at smide den ødelæggende adfærd væk.

Del:
Kommentarer