Hvornår skal du ringe til lægen for ømhed i armhulen?

Hvornår skal du ringe til lægen for ømhed i armhulen?

Som en af ​​de mere sårbare dele af menneskekroppen kan armhulen blive udsat for ubehag forårsaget af udslæt, svampeinfektioner og smerter fra inficerede eller forstørrede lymfeknuder. Hovedparten af ​​smerten fra under armhulen vil let gå væk alene; Men i nogle alvorlige tilfælde er det vigtigt at vide, hvornår man skal ringe til lægen.

Fælles årsager til armhulenhed og smerte

Der er flere forhold, der kan resultere i ømhed i armhulen. De fleste af dem er ikke alvorlige og har tendens til at gå væk alene eller efter at have fået ordineret et antibiotikum. Udslæt og cyster kan forekomme efter barbering eller ved brug af sæbe og deodorant, hvortil kroppen er allergisk. For at forhindre udslæt anbefaler nogle læger at bruge speciel barberkrem, barbermaskiner, der ikke er kedelige eller andre metoder, såsom hårfjerningskrem.

Når det kommer til ømme klumper under armhulen, kan der være forskellige årsager. Cyster og abscesser producerer undertiden ømhed på grund af barbering eller fra at bære antiperspirant deodorant. For at behandle dette anbefaler lægerne ikke barbering og bruger ikke-antiperspirant deodoranter, i hvert fald indtil klumpen helbreder. En anden grund til en klump udseende kan være fra inficerede svedkirtler, der dræner fra armhulen eller brystet. Læger vil ofte foreskrive et antibiotikum i sådanne tilfælde.

Årsag til bekymring

Klumper kan også danne sig fra inficerede lymfeknuder. Lymfeknuder er små organer i immunsystemet, der indeholder hvide blodlegemer, som hjælper kroppen med at bekæmpe infektion. Nogle gange kan lymfeknuder danne en infektion og forstørre forårsager betændelser, der kan resultere i smerte og ømhed i armhulen. En forhøjet form af denne forekomst hedder lymfadenitis. Lymfadenitis vil forårsage ømhed under armhulen, i ljummen og omkring halsen. Det danner også røde smertefulde striber lige under huden. Hvis den bliver ubehandlet, kan infektionen i sidste ende finde sin vej til blodstrømmen og kan føre til døden.

Lymfeknuder kan også svulme fra tumorer i armhulen eller i brystet. Fordi lymfeknuder virker med immunsystemet, kan de blive forstørrede på grund af en infektion eller endda brystkræft.

Hvis du føler et ømt klump under armhulen, er det en god idé at konsultere en læge. Det meste af tiden er der ikke behov for alarm, og der er en simpel proces med helbredelse, men det er bedst at sætte disse bekymringer i ro efter at have søgt en professionel mening.

Del:
Kommentarer