HvornĂĄr er helvedesild smittet?

HvornĂĄr er helvedesild smittet?

Helvedesild, hvis de ikke behandles med det samme, kan medføre permanent kropsskade. Det er smitsomt i dets tredje fase, når blærer går i stykker. Enhver, der har haft barndomssygdommen, er sårbar over for kontraherende helvedesild.

Niveauer

Der er tre hovedfaser af helvedesild. For det første mærkes smerte i et lokaliseret område af hovedet, ryggen eller siden. For det andet forekommer der udslæt, blærer og influenzalignende symptomer. For det tredje blisterer udbrud og smerter stiger, hvilket kan føre til post-herpetic neuralgi (nerve smerte) i måneder eller år.

Udsættelse

Når folk har vandkopper, forbliver virussen slumrende i deres kroppe. Dem, der har haft kyllingepok og udsættes senere i livet for nogen, der bærer vandkopper, er sårbare. De fleste voksne bærer vandkoppevirus, men i kun 10 til 30 procent vil viruset genaktivere.

Familie historie

Forskning, herunder en undersøgelse ved University of Texas Medical School i Houston, har vist, at personer med en helbredslære fra familien kan være mere modtagelige for at få kontrakten med sygdommen.

Alder og immunsystem Faktorer

Folk 60 og ældre er de mest udsatte for at deltage i helvedesild. Personer med svækket immunsystem på grund af kræft, dialyse, HIV og AIDS eller andre immunforsvar-undertrykkende sygdomme er i øget risiko.

Behandling

Konventionelle behandlinger omfatter antivirale midler, smertestillende midler og antibiotiske topiske cremer. Naturlige behandlinger spænder fra hypnoterapi til ernæringsbegrænsninger.

Vaccine

En vaccine er blevet udviklet ved Stanford University for voksne, der kan hjælpe med at undgå at få kontraheret helvedesild eller reducere dets varighed og sværhedsgrad.

Del:
Kommentarer