Hvornår er et forkølelsessår ikke længere smitsomt?

Hvornår er et forkølelsessår ikke længere smitsomt?

Koldsår eller feberblærer er en almindelig forekomst i hele USA. Ifølge AidsInfo.net er cirka 45 millioner mennesker smittet med HSV-1, hvilket er ca. 1 ud af hver 5 personer over 12 år. Selv om de kan være smertefulde og irriterende, kan man forvalte koldsår.

Type

Koldsår er forårsaget af Herpes Simplex Virus Type 1. Dette må ikke forveksles med Herpes Simplex Virus Type 2, hvilket forårsager kønsherpes.

Geografi

En person vil oftest få en forkølelsessår eller feberblister på hans læbe. Folk kan også få kolde sår på deres næsebor, hage og fingre. Et forkølelsessår varer fra 7 til 10 dage.

Symptomer

De fleste mennesker med kolde sår ved, hvornår et udbrud er ved at ske. De vil normalt få en "prikkende" følelse i området lige før såret gør sit udseende. En blister dannes og vil bryde åben og scab over, nogle gange flere gange, før du endelig heler helt. Koldsår er altid smitsom, men de er de mest smitsomme, når de er brækkede åbne; dette kaldes "grædt" scenen.

Misforståelser

Fordi koldsår er forårsaget af en virus, er der ingen kur. Virussen vil altid være til stede i kroppen, selvom en person ikke har gentagne udbrud. Det er forkert at sige, at fordi et forkølelsessår ikke er til stede, er en person ikke i stand til at videregive denne virus sammen til andre, men viruset er mere tilbøjelig til at blive spredt, når sår er til stede.

forebyggelsestiltag

Selv om mange mennesker har den virus, der forårsager kolde sår, er der måder at forhindre at fange viruset eller sprede det til andre. Undgå at kysse, mens der er et aktivt øm. Del ikke genstande, såsom læbepalser, der berører dine læber. Vask dine hænder ofte og bære solnedgang, da solen kan være en udløser for et udbrud.

Del:
Kommentarer