Hvorfor vand forårsager diarré

Hvorfor vand forårsager diarré

Diarré er den hyppige passage af løse, vandige afføring. Vand spiller en stor rolle i begyndelsen af ​​diarré. Det kan være forårsaget af at drikke forurenet vand eller ved at kroppen absorberer for meget vand.

Diarré

Diarré er forårsaget af øget vand i afføring. Bakterier kan forøge tarmene, hvilket gør mad passere hurtigere, hvilket fører til mindre tid til absorption af vand. Bakterier kan også stimulere formen af ​​tyndtarmen, hvilket får den til at udskille væske.

Forurening

Flere former for bakterier og parasitter, der forårsager diarré, kan komme ind i kroppen fra forurenet vand. Nogle eksempler omfatter Escherichia coli (E. coli) og Salmonella.

Betydning

Ironisk nok kan vand føre til diarré, der fører til dehydrering. Dette er især farligt i udviklingslande med dårlige vandstandarder. Ifølge en rapport fra Verdenssundhedsorganisationen er diarré den næstledende dødsårsag i verden.

Forebyggelse / Solution

Du kan forhindre den rejsende i diarré i en underudviklet nation ved at bruge flaskevand til alt fra at drikke til at børste tænderne ved at koge eller filtrere vand og undgå at svømme i potentielt forurenet vand.

Osmotisk diarré

En anden form for diarré kendt som osmotisk diarré opstår, når for meget vand absorberes i tarmene.

Del:
Kommentarer