Hvorfor Periode kan komme en uge tidligt

Hvorfor Periode kan komme en uge tidligt

En kvindes menstruationscyklus kan være lige så unik som kvinden selv. For nogle kvinder kommer deres periode til tiden hver 21 eller 24 dage. Men en kvindes menstruationscyklus, der begynder på den første dag i en periode og varer indtil den første dag i den næste kan spænde overalt fra 21 til 35 dage. Og en periode kan vare alt fra 2 til 7 dage.

Menstruationscyklusser udvikler ofte konsistens i en kvindes 20'ere og forbliver konsistente indtil perimenopause. Imidlertid er lejlighedsvis uregelmæssighed i længden eller timingen ikke ualmindeligt, og det er ikke nødvendigvis tegn på et alvorligt helbredsproblem.

Hvad er en periode?

Menstruation, eller din periode, opstår som følge af en kvindes krop, der forbereder sig på graviditet. I løbet af menstruationscyklussen frigives et æg (en proces kaldet ægløsning) fra en af ​​æggestokkene. I mellemtiden forbereder hormonelle skift i kroppen livmoderen for graviditet, hvis ægget befrugtes af sæd for at opnå befrugtning.

Hvis ægget ikke befrugtes, skylles livmoderens foring og går ud gennem vagina. Udgydningen og resulterende blødning er, hvad der almindeligvis betegnes som en "periode".

Det amerikanske College of Obstetricians og Gynecologists definerer uregelmæssige cykler som dem, der varer mindre end 21 dage eller mere end 45 dage. Og disse uregelmæssigheder kan skyldes flere forskellige grunde.

Regelmæssige cykler

U.S. Department of Health and Human Services (HHS) definerer menstruationscyklussen som menstruationer, der kommer regelmæssigt. I gennemsnit sker cyklusser hver 28. dag. Hos nogle sunde kvinder kan perioder forekomme hver 21 til 35 dage. I teenagepiger varierer menstruationscyklusserne endnu mere; en "normal" cyklus for piger kan være fra 21 til 45 dage.

Undtagelser fra dette "normale interval" er, når en pige først begynder at menstruere, og når en kvinde går i overgangsalderen (stopper menstruation). Perioder vil være uregelmæssige på grund af forventede hormonfluktuationer.

Nødprævention

Din periode kan komme tidligere end normalt, hvis du bruger nødprævention (EC) eller "morgen efter pille".

Det er fordi EC stopper graviditeten ved at forhindre frigivelse af et æg. Hormonerne i nødforebyggelse forhindrer også befrugtning af æg, der allerede er frigivet.

Da menstruationscyklussen er forstyrret, kan din periode komme tidligere eller senere end normalt. Perioder bør vende tilbage til normal efter en cyklus efter brug af nødprævention.

P-piller

Generelt vil "pillen" få din periode til at være regelmæssig. Men når du starter pillen, kan perioder ankomme tidligere end normalt, hvis din cyklus varede længere end 21 dage.

Medicinske Betingelser

Forskellige medicinske tilstande, der kan forårsage uregelmæssige perioder, omfatter:

Spiseforstyrrelser. Menstruelle uregelmæssigheder kan skyldes unormale hormonniveauer. Seksuelt overførte sygdomme (STD'er). Polycystisk æggesyndrom (PCOS). Den fælles hormonforstyrrelse forårsager små cyster at danne på æggestokkene og kan føre til uregelmæssige perioder. Uterine fibroids. Ikke-kræftfremkaldende vækst i livmoderen, der kan forårsage svær blødning i løbet af din periode samt blødning i mellem perioder.

Stress

Ekstreme svingninger i vægt og overdreven motion kan kompensere for en kvindes menstruationscyklus ved at forstyrre hormonproduktionen.

Bortset fra fysisk stress kan følelsesmæssig og psykisk stress også påvirke hormonniveauer og dermed menstruation.

Regulering af din cyklus

Præceptive midler ordineres ofte til kvinder, der har uregelmæssige perioder, fordi de frigiver specifikke og afbalancerede niveauer af hormoner, som kroppen skal regulere perioder.

Udover brugen af ​​antikonceptionsmidler kan man få den rette behandling af medicinske tilstande, træffe foranstaltninger til at minimere stress, opretholde en sund vægt og moderat dagligt motion, hvilket kan medvirke til at konstatere menstruation.

Del:
Kommentarer