Hvorfor kan bananer forårsage fordøjelsesbesvær?

Hvorfor kan bananer forårsage fordøjelsesbesvær?

Introduktion

Bananer har et væld af sunde fordele, når de tilføjes til en regelmæssig kost af frugt og grøntsager. Bananer er snacks med lavt kalorieindhold på under 150 kalorier for en mellemstor frugt. De pakker også en stor dosis kalium, en nødvendig ernæringsmæssig komponent til at holde sig frisk. Bananer kan dog også forårsage fordøjelsesproblemer hos dem med følsomme fordøjelsessystemer.

Stivelse

Før bananer er fuldt modnet, indeholder de en rimelig mængde stivelse. Ifølge Den Europæiske Fødevareinformationsrådgiver kan nogle rå bananer have et stivelsesindhold på op til 25 procent. Desværre har det menneskelige fordøjelsessystem en vanskelig tid at bryde ned disse bananstivelser. Den resterende stivelse kan så forårsage putrefaction i tarmene.

forrådnelse

Nedfældning er nedbrydning af ufordøjede fødevarebiprodukter i tarmene. Når bananstivelse når tarmene ufordøjet, begynder de at bryde ned og nedbrydes. Da de nedbrydes frigiver de gasser. Da disse gasser opbygges i tarmene, kan de forårsage oppustethed, gas og fordøjelsesbesvær.

Undgåelse

For at undgå fordøjelsesbesvær fra bananer må man kun spise bananer, der er fuldt modne. Når banan modner, omdannes stivelsen til fordøjelige stoffer som glucose og dextrin. Disse stoffer fordøjes let, inden de når tarmene, sænker chancerne for putrefaction.

Del:
Kommentarer