Hvorfor har mit Scar kløe?

Hvorfor har mit Scar kløe?

Enhver, der har et dybt skrab eller lignende sår, der resulterer i et ar, har højst sandsynligt oplevet ekstrem kløe og en tæt følelse, som den helbreder. Kløe omkring arret er typisk på grund af normal helbredelse af vævet, hvilket afhænger af hvor dybt såret er, kan tage mere tid at helbrede på de indvendige lag af væv end på ydersiden af ​​huden.

Hvordan hud sår helbrede

Healing er en bemærkelsesværdig og kompleks proces. De første trin indbefatter øjeblikkelige forsvar for at begrænse blodstrømmen til såret, pladerne klumper sammen til i det væsentlige at "stikke" strømmen og derefter koagulere. Din krop vil så bekæmpe enhver trussel mod infektion ved at ødelægge bakterier. Selvfølgelig kan du give din krop ekstra hjælp ved at lægge pres på for at stoppe blodstrømmen og bruge en antibakteriel medicin. Det næste skridt er helingsprocessen, hvilket er når skuret og derefter aren begynder at danne sig.

Hvordan Scar Tissue Forms

Ärvæv begynder at danne sig omkring to til fire uger efter den første skade opstår. Ærring dannes, da huden i det væsentlige strækker sig under et sår og lukker. Ärvæv er i første omgang temmelig tynd og skrøbelig, men bliver stærkere med tiden. Det vil falme til sidst. Mens dit sår kan begynde at kigge bedre efter et par uger, vil det tage betydeligt længere for indersiden såvel som yderlaget hudoverflade at helbrede helt.

Scar Healing Times

Hvor længe et ar tager for virkelig at helbrede afhænger af personen, den generelle sundhed og alder, hvilken type skade der er, og hvor den er placeret på kroppen. Medicinsk intervention kan også forkorte helbredelsestiden. Sår helbreder hurtigere jo yngre du er, på grund af bedre hudelasticitet og bedre kollagenproduktion. Jo sundere du er, jo kortere helbredende tid i gennemsnit. Faktorer som om du udøver, ryger, drikker eller har sygdomme eller tilstande kan påvirke din krops generelle evne til at helbrede et sår. Mange mennesker vil kunne se et ar fra en skade i årevis.

Hvorfor gør aren kløe?

Nye ar, kløe på grund af slibningen af ​​huden, da den strammer for at strække på begge sider for at skabe en ny hud og lukke det sårede område. En anden faktor, der forårsager kløe og til tider prikkende fornemmelse er, at nerveender rundt om arret bliver stimuleret som en del af helingsprocessen. Jo mere elastisk din hud er, jo mindre kløende kan stedet være - men ikke altid. Kløen kan være værst i løbet af de første par uger til måneder som et frisk sår helbreder og en ar form. Kløen vil mindske med tiden.

Sådan minimerer du kløe

Du bør ikke ridse dit ar, selv om det kan være lettere sagt end gjort. Så fristende som det er at ridse et kløende ar-område, gør hvad du kan for at undgå at gøre det. Ridser et ar kan bryde den skrøbelige segl, der er dannet for at dække såret, og derfor øge sandsynligheden for en infektion. Dine negle har et væld af bakterier, som let kunne trænge ind i sårstedet. I stedet skal du se på anti-kløende salver, der er let tilgængelige over-the-counter på et apotek. Du vil måske også have tøj på sårstedet for at minimere mulighederne for at mindske kløen på kløen. Overvej at dække stedet med gasbind eller et bandage for at forhindre ridser på arområdet.

Del:
Kommentarer