Hvorfor har du en ultralyd af leveren?

Hvorfor har du en ultralyd af leveren?

Ultralyd af leveren kan ske alene eller som en del af en abdominal ultralyd, hvor alle abdominale organer undersøges. Det sker undertiden i forbindelse med computertomografi (CT eller CAT scan), især hvis der er svært ved at opnå ultralydsbilleder.

Sikkerhed

I modsætning til røntgenbilleder og CT-scanninger bruger ultralyd ikke ioniserende stråling. Ultralyd har ingen kendte skadelige virkninger for patienten.

overkommelige

Ultralydundersøgelser er langt mere overkommelige end CT-scanninger eller magnetisk resonansbilleddannelse (MR). En ultralyd kan koste omkring 200 dollars, mens en CT-scanning kan koste $ 2.000 eller mere.

Ikke-invasive

Intravenøs kontrast bruges ofte til CT-scanninger. Ultralyd kræver ikke kontrastinjektioner til visualisering af organerne.

Begrundelse for eksamen

Ultralyd af leveren er ofte lavet for højre side øvre mavesmerter. Det kan også ske, hvis leverenzymer eller kolesterol er forhøjet.

Faste og cystiske strukturer

Ultralyd bruges til at skelne mellem væske (cystiske) og faste komponenter. Af denne grund er cyster let visualiseret. Fedtinfiltrering af leveren ses også let.

Del:
Kommentarer