Hvorfor er jeg så træt efter at have spist?

Hvorfor er jeg så træt efter at have spist?

Spise en snack eller et måltid skal lade dig føle brændstof og energi. Mange mennesker spekulerer ofte på, hvorfor de i stedet føler sig trætte og endda klar til at tage en lur. Hvad du spiser, når du spiser, og hvor ofte du spiser alle, spiller en stor rolle i, hvordan du føler dig overordnet. At lave smarte madvalg kan gå langt for at hjælpe dig med at føle dig bedst hver dag.

Betydning

Det er sandt. Hvad du lægger i din krop har en direkte indvirkning på, hvordan din krop fungerer og hvordan du føler. Din krop konverterer mad til energi under fordøjelsesprocessen og igen forbrænder kalorier. Hvor effektivt du brænder kalorier, måles ved dit stofskifte, hvilket er din krops evne til at omdanne fødevarer til energi. Både kortsigtet og langsigtet helbred bestemmes dels af hvordan man spiser. Når du spiser meget junk eller fastfood, falder dine energiniveauer betydeligt. Der er bare ikke nok næringsstoffer i disse fødevarer for at holde dig i gang.

Overvejelser

Tænk på dit stofskifte som et brændende bål. Når ilden brænder lyst og varmt, er dit stofskifte i fuld gear, og din krop fungerer optimalt. Da ilden begynder at falde, skal du tilføje mere brændstof eller mad til ilden for at holde det brændende varmt med en fast flamme. Jo mere du lader det mindske, jo mere det tager at få det til at gå igen, hvilket gør det til et konstant kamp for at holde det tændt.

Spiser sjældent og lækker din krop op med kulhydrater, sukker og dårlige fedtstoffer, når du spiser, vil veje dig ned og få dig til at "løbe tørt". Re-brænding med en balance mellem sunde kulhydrater, protein, fiber og sunde fedtstoffer vil holde dig kørende som en velolieret maskine. Du vil være op for noget, og din modstand vil også være stærk.

Misforståelser

Der er mange misforståelser omkring spisning og energi.

Den ene er, at visse fødevarer, som Thanksgiving kalkun, kan gøre dig træt. Det er faktisk aminosyren l-tryptophan, der hæver serotonin niveauer og beroliger dig, der får dig til at føle den måde.

En anden er at spise sukker vil give dig en hurtig "sukker rush". Rush eller energi boost du oplever er faktisk din krop reagerer på og forarbejder raffineret sukker. Denne energi er kortvarig og meget snart, efter at du vil kollidere.

Endelig vil drikke koffein give dig mere energi. Dette er kun midlertidigt fordi koffein er et stimulerende middel, som påvirker centralnervesystemet. Det vil gøre dig opmærksom og fokuseret midlertidigt, men det varer ikke. Til sidst har din krop brug for mere af det over tid.

Fordele

Spise små, hyppige, sunde måltider hele dagen vil have umiddelbare positive resultater på din krop. Du vil have evnen til at opretholde et ensartet energiniveau hele dagen lang. Du vil opdage, at dit sind er mere fokuseret, og at du nemt kan multi-task og træffe beslutninger nemt. Hvis du forsøger at tabe sig, vil dit stofskifte affyre og hjælpe dig med at forbrænde flere kalorier hele dagen. Det vil også være lettere at opretholde den ønskede vægt uden at hoppe over måltider. Og vigtigst af alt vil du proaktivt beskytte dig mod fremtidige sundhedsmæssige problemer, fordi dit blodsukkerindhold vil være i balance.

Forebyggelse / Solution

Følg disse enkle regler for at holde energi efter at have spist:

Spis fem til seks små måltider og snacks om dagen og undgå at spise en eller to store måltider. Lad ikke mere end to eller tre timer forløbe mellem måltider og snacks. Bær sunde snacks, som granola barer og frugt, med dig, uanset hvor du går, så du ikke er fanget i en situation, hvor du ikke kan spise, når du er sulten. Hvis du træner, skal du spise en snack før og et måltid efter at du har arbejdet for at give din krop det, der skal genoprettes. Spis en god morgenmad, der indeholder protein sammen med kulhydrater, fedt og fiber. Gå ikke over det!

Del:
Kommentarer