Hvorfor er det vigtigt at kende din hjertefrekvens?

Hvorfor er det vigtigt at kende din hjertefrekvens?

At kende din puls holder dig informeret om dit helbred. En normal hvilepuls for de fleste voksne voksne varierer fra 60 til 100 slag pr. Minut. Det er vigtigt at vide, om din puls er normal, fordi en puls, der er for høj eller lav, kan indikere et underliggende sundhedsproblem. Det er også godt at vide, hvad din hjertefrekvens er, så du kan udøve ved høj ydeevne i stedet for ikke at arbejde hårdt nok eller arbejde for hårdt.

Identifikation

Det er nemt at bestemme din puls. For at finde din hvilende hjertefrekvens, skal du blot finde din puls på din aortaarterie og tælle hjerteslag i 10 sekunder; multipliser dette nummer med seks. Dette er også vejen til at bestemme dit hjerte, når du træner. Du kan også købe hjertefrekvensur og monitorer for at hjælpe dig med at finde ud af din puls.

Overvejelser

Takykardi er en tilstand, når hjertefrekvensen er hurtigere end normalt. Takykardi er ikke en umiddelbar fare for de fleste mennesker og må ikke forårsage sundhedsmæssige komplikationer. Det kan dog forstyrre normale hjertefunktioner, øge risikoen for slagtilfælde eller forårsage pludselig hjertestop. Bradycardi er en tilstand, når hjertet slår langsommere end normalt. Bradycardi kan være farligt, hvis hjertet ikke pumper nok ilt gennem hele kroppen. I nogle mennesker vil bradykardi ikke forårsage komplikationer. Pacemakere kan hjælpe hjerter med lave takster opretholde en normal puls, ifølge Mayo Clinic.

Betydning

At kende din målpuls under træning er yderst gavnlig. Du kan måle dit fitnessniveau og hvordan din krop reagerer på motion med disse oplysninger. For at bestemme din målpuls, trækker du din alder fra nummer 222. Din maksimale puls er det samlede antal. For eksempel er denne sats 185 for en 35-årig. En generel regel er at forblive inden for 60 til 85 procent af dette tal. Den samme 35-årige satser falder mellem 117 og 165.

Advarsel

Mange ting kan påvirke din puls, såsom dit aktivitetsniveau, din krops position, når du tager din puls, dine følelser, din kropsstørrelse og eventuelle medicin du kan tage. Vær stille, når du tager din puls, og advarsel din læge, hvis du konsekvent har en puls, der er over 100 eller under 60.

Misforståelser

Ikke alle mennesker vil have hvad der betragtes som en "normal" puls. For eksempel kan atleter have en hvilende puls, der varierer fra 40 til 60 slag per minut. Ældre har generelt højere hvilepuls.

Del:
Kommentarer