Hvorfor bryder blodskibe i øjnene?

Hvorfor bryder blodskibe i øjnene?

Et sprængt blodkar i øjnene er et relativt almindeligt problem, der kan have mange kilder. Nogle mennesker oplever smerte, når dette sker Men denne lidelse er ofte smertefri og mærkbar kun på grund af et rødt eller mørkt plaster i øjets hvide. Selvom dukkede blodkar i øjet sker ofte, forårsager nogle forhold rødme i øjet og kan faktisk være symptomer på et større problem eller en sygdom.

Hvad er et Burst Blood Ship?

Når et blodkar brister i øjet, er det kendt som subkonjunktivblødning. Ifølge MayoClinic sker dette, når et blodkar bryder under den klare overflade af øjet. Den klare del af øjet (conjuctiva) er ikke i stand til hurtigt at absorbere blodet; derfor er blodet fanget under dette område. Det er derfor øjet ser ud til at have et mørkt rødt mærke i op til 14 dage. Denne type øjetilstand kræver normalt ikke lægehjælp.

Strain

En almindelig årsag til, at blodkarrene brister i øjnene er simpel belastning. Denne stamme kan påføres ved regelmæssige kropsfunktioner såsom nysen, hoste eller opkastning. Burst blodkar kan også skyldes kraftig vægtløftning eller anstrengende motion.

Skade

Direkte kontakt til øjet i form af en eller anden skade kan også medføre, at blodårene brister. Dette kan være fra noget så subtilt som forsigtigt at bøje øjet, eller det kan være fra noget mere alvorligt, som at blive ramt i øjet med en skarp genstand.

Diabetisk øjensygdom

Nogle diabetikere kan lide af en øjenlidelse, som er karakteriseret ved brud på små og delikate blodkar i øjet. Denne tilstand forårsager øjeblikkeligt tab af syn i det inficerede øje. Af denne grund bør diabetikere regelmæssigt besøge en øgelæge for at forhindre udbrud af denne tilstand.

Rødt øje

Ifølge OhioLionsEyeResearch involverer røde øjne hævelsen af ​​blodkar i øjet, fordi de beholder mere blod end normalt. Denne tilstand kan skyldes glaukom, træthed, en allergisk reaktion, en infektion og andre alvorlige sygdomme. Personer, der lider af denne lidelse, bør besøge en læge, hvis de oplever smerte, har tab af syne, mærker en udledning fra øjet eller bemærker, at deres hornhinde er oversvømmet.

Blod i øjet

Når blod fremkommer i øjet mellem hornhinden og pupillen, er dette kendt som et hyphema. Denne tilstand kan være en advarsel om, at glaukom vil forekomme, hvilket kan føre til fuldstændigt synstab. Derfor bør denne særlige øjenlidelse straks få lægehjælp.

Del:
Kommentarer