Hvorfor Acid Reflux forĂĄrsager hoste

Hvorfor Acid Reflux forĂĄrsager hoste

Hvad er sur reflukssygdom

Fordøjelsen begynder i munden med tygning og fortsætter, når fødevaren sluges. Maven indeholder en blanding af syre, galde og pepsin, som yderligere nedbryder maden, inden den går ud i tarmene. En lille ringformet muskel kaldet den nedre esophageal sphincter (LES) åbner for at tillade fødevaren at passere igennem til maven og lukker derefter for at forhindre, at maveindholdet kommer ind i spiserøret. LES kan blive svag og undlader at lukke helt, eller visse fødevarer eller medicin kan nedsætte trykket i maven, og LES åbner uhensigtsmæssigt. Maveindholdet vaskes derefter tilbage i spiserøret og forårsager, at den brændende smerte typisk er forbundet med syre reflukssygdom.

Symptomer

Mavesvamp er sur og irriterer spiserøret. Almindelige symptomer på syre reflux sygdom er halsbrand, brystsmerter, hvæsen, sværhedsbesvær eller en sur smag. Hoste er et almindeligt symptom, men det er ofte ikke anerkendt som relateret til syre reflux. Hoste kan ledsage halsbrand eller brystsmerter, men nogle mennesker kan opleve hoste uden de andre symptomer.

Hvorfor Acid Reflux forĂĄrsager hoste

Acid reflux kan forårsage hoste på flere måder. Der kan kun være en lille mængde af mavefluidum, der opslæmes i spiserøret, ikke nok til at forårsage en brændende fornemmelse, men nok til at forårsage hoste. Andre gange er væsken for det meste galde, som ikke brænder, men stimulerer hoste. Sommetider refunderer sådan en overdreven mængde af mavevæske, at den spildes over i lungerne, hvilket forårsager vedvarende hoste og potentielt fører til lungebetændelse eller bronkitis. Hoste kan også være forårsaget af halsbrand medicin.

Diagnose og behandling

Acid reflux-associeret hoste er en af ​​de mest almindelige årsager til kronisk hoste, men det kan være svært at diagnosticere. De fleste mennesker forbinder ikke hoste med syre reflukssygdom, især hvis de ikke oplever halsbrand. Din læge kan administrere en simpel vejrtrækningstest for at afgøre, om en vedvarende hoste skyldes syre reflux eller en anden tilstand. Hostehæmmere, der anvendes til hoste på grund af forkølelse, er ineffektive. Behandlinger for syre reflukssygdom, såsom antacida, nitrater, beta-blokkere eller protonpumpehæmmere, er også effektive til behandling af sur reflukshoste. Overbrug af antacida kan dog forværre hosten. Lejlighedsvis brug af antacida hjælper med at neutralisere overskydende mavesyre, men overforbrug kan forårsage, at maven producerer større mængder væske, som derefter regurgiterer ind i spiserøret.

Del:
Kommentarer