Hvordan virker prostata?

Hvordan virker prostata?

Hvad er prostata?

Den prostata er en lille valnød størrelse kirtlen, der findes hos mænd. Kirtlen ligger lige under blæren og foran endetarmen. Prostata er særlig vigtig for den mandlige reproduktive proces. Det er også et af de mest almindelige områder for mænd at udvikle kræft.

Spermevæskeproduktion

Den store rolle, som prostata spiller i menneskekroppen, producerer meget af væsken, der ledsager sædceller under ejakulation. Denne væske er lidt alkaliseret for at hjælpe sædcellerne overleve mod den høje surhedsgrad i vaginalkanalen. Alkaliseringen hjælper med at neutralisere syren, som hjælper sædene med at overleve længere. Prostatavæsken er også hvad der giver sæd sin mælkefarve.

Sædtransport

Prostata indeholder også 30 procent glat muskelvæv. Dette muskelvæv hjælper drive sædcellerne ud af penis under ejakulation. Dette transporterer effektivt sædcellerne, såvel som sædvæsken, fra prostata og testikler og ud af kroppen.

Hvordan det virker

Prostata arbejder med androgener, der blot betegnes som mandlige hormoner. Det vigtigste af disse hormoner er testosteron, mere specifikt dihydrotestosteron. Sekretionen af ​​dette hormon ind i kroppen hjælper med at regulere prostata-funktionen, og holder prostata i orden.

Problemer

Det mest almindelige problem, der kan afbryde prostataets evne til at arbejde, er udvidelsen. Næsten alle mænd i 70 år oplever en vis udvidelse. Hvis prostaterne bliver for store, kan det blokere urinrøret, hvilket gør det svært at urinere og forårsage ubehag. Prostatacancer er et andet almindeligt problem. Faktisk i 2004 blev 189.075 mænd diagnosticeret med prostatakræft. I samme år døde 29.002 mænd af prostatakræft.

Del:
Kommentarer