Hvordan virker homeostasis?

Hvordan virker homeostasis?

Hvad er homeostase

Homeostase er en naturlig proces i vores krop, der regulerer vores indre miljø for at holde vores kropssystemer fungerer godt. Kroppen bevarer balanceringsbetingelser eller indstillingspunkter, der beskytter vores krop mod skade ved at bruge naturressourcer indefra. Homeostase styrer de fleste af vores kropsmekanismer som hjertefrekvens, temperatur og glukoseniveauer gennem de nervøse og endokrine systemer for at korrigere ændringsområder. Selv om det interne miljø er ansvarlig for at holde normale funktioner, forekommer nogle af stimuli uden for vores kroppe, som dem der kommer fra hudens fortolkningssystem. En kropsfunktion, som et organ bruger et relæsystem, der fortolker organernes behov og sender denne meddelelse til hjernen. Til gengæld sender hjernen et svar for at rette denne tilstand, så kroppen kan vende tilbage til normale intervaller. Denne proces med konstant overvågning kommer fra det direkte respons af et negativt feedback system.

Hvordan virker Homeostasis

Et negativt feedback system er en proces der fortolker negative faktorer, der ændrer vores krops normale intervaller. Negative faktorer kan enten være et kredit eller underskud i normale intervaller. Dine kropsorganer og funktioner har specifikke receptorer, der sender meddelelser til hjernen på de nuværende kredit- eller underskudsområder. Hjernen sender et passende svar til enten at øge eller formindske en funktion, så mekanismen vender tilbage til normale intervaller. For eksempel når du spiser dit blodsukker stiger. Receptorerne på bugspytkirtlen rapporterer dette til hjernen gennem nervesystemet. Hjernen reagerer ved at sende beskeder til bukspyttkjertlen for at frigive insulin ind i blodstrømmen. Insulin hjælper med at transportere blodsukker til de celler, der har brug for dem. Når blodsukker vender tilbage til normale intervaller efter denne proces, sender receptorerne disse oplysninger til hjernen, og hjernen reagerer ved at hæmme insulinfrigivelsen fra bugspytkirtlen.

Problemer med homeostase

Homeostase er et reguleringssystem svarende til en hjemme termostat. Når din hjemtemperatur afkøles, vil termostaten hente disse oplysninger og tænde for varmesystemet. Når boligen stabiliserer den indstillede termostat temperatur, slukker varmesystemet. Sådan styrer homeostasis vores kropssystemer for at holde vores kroppe reguleret ved normale normer. I nogle tilfælde kan homeostase muligvis ikke modtage korrekte oplysninger, som en brudt termostat. Nogle gange kan vores krop ikke reagere på homeostase, såsom i tilfælde af sygdom og cellemutation, eller toksiner og ernæring. Medicin har også indflydelse på homeostase, og selvom medicin kan være til gavn for en kropsfunktion, interfererer det altid med homeostase. Homeostase er den naturlige reguleringsmetode til styring af kroppens mekanismer, og det vil derfor altid påvirke kroppens naturlige evne til at bruge egne ressourcer ved hjælp af medicin, hvad enten det er naturligt eller syntetisk.

Del:
Kommentarer