Hvordan virker en cykel?

Hvordan virker en cykel?

En cykel kan tage dig så langt som du ønsker at gå, alt uden at spilde et dime på fossile brændstoffer. Og hvis du kører jævnligt nok, giver den en let træning på kroppen. Cykler udnytter den rå kraft i dine muskler - kinetisk energi - for at bevæge cyklen fremad. Som muligens en af ​​de mest effektive maskiner i brug i dag, tilbyder cykler et simpelt eksempel på fysik i gang.

Rammen fordeler vægten

Et genialt design består cykelrammen af ​​hult stål, metallegeringer eller carbon-fiber kompositrør formet i to trekantede former, der fordeler rytterens vægt mellem for- og baghjul. Cyklens sæde er placeret mod baghjulet, så du kan læne sig fremad for at få fat i styret. Håndtagene fastgøres til en aksel, der sidder over en del af rammen fastgjort til akslen på forhjulet, som gør det muligt at dreje det i den retning, du vil gå.

Hjulmaskinen

Cykelhjulet, det enkleste af maskiner, drejer sig om en aksel fastgjort til rammen, der gør det muligt at dreje, og fremdriver rytteren fremad, når den trænger. Cykelhjulets størrelse eller det valgte gear reducerer eller øger pedalen, der er nødvendig for at bevæge cyklen. Cykelhjul har typisk en større omkreds end dem, der findes på biler - mindst 20 tommer på tværs. Jo højere hjulene er, jo større er hastigheden, når hjulene tænder deres aksel via pedalkraft. Hjulene, støttet af indvendige eger, understøtter rytterens vægt. Monteret på hjulene er gummidæk og indre rør fyldt med trykluft. De pneumatiske dæk hjælper også med at dæmpe turen.

Gears Multiply Speed

Cykler har fra 1 til 30 gear - små tandhjul med tænder fastgjort til cyklens baghjul - forbundet med en kæde til krumtapet, der drives af pedalerne. De mange forskellige gear på bagakslen - ændret af en skiftehåndtag på styret eller andetsteds på cyklen og justeret af en derailleur - gør det muligt for rytteren at gå hurtigere på lige veje og skifte til andre gear til at gå op ad bakke. Når gearene skiftes, justerer sperren sin position over de forskellige gear eller tandhjul, hvilket tvinger kæden til at bevæge sig til kædehjulet, mens man ændrer pedalhastigheden. Jo større tandhjulet er, desto sværere pedalerende, de mindre tandhjul kræver lettere, men hurtigere pedaling. De pedaler, der er fastgjort til vevet, sidder overfor hinanden, hvilket hjælper med at formere den kraft, dine ben sætter ud, når du kører på cyklen.

Friktionsbremsning

Friktion holder cyklen fremad på vejen, da den griber på fortovet, og friktion stopper også cyklen, når det er nødvendigt. At stoppe en cykel med friktion indebærer at klemme en håndtag nær håndtaget for at aktivere bremsesystemet. Håndtaget trækker et kabel spændt, når håndtaget klemmes, hvilket lukker bremsekaliper, der trykker på gummibremseklodser på hjulkanten. Ældre enkeltdrevne cykler krævede, at rytteren skubbede pedalerne baglæns for at stoppe cyklen. Ikke alle cykler er lavet ens, med forskellige rammer, hjul, tandhjul og dæk med forskellige slidbaner til brug mens mountainbike, racer eller touring.

Del:
Kommentarer