Hvordan Tennis Tøj har ændret sig

Hvordan Tennis Tøj har ændret sig

Der er ingen form for officiel uniform til tennis, som altid har givet spillerne plads til at være kreativ med deres tøjvalg og udtrykke sig til en vis grad. Tennisklædning følger ikke bare modeens luner. Da spillet udviklede sig fra et tidsfordriv af de velhavende, fritidsklasser til en fysisk krævende sport, fulgte tøj på tennis for at understøtte spillerens ydeevne og bevægelsesfrihed.

Korsetter og manchetter

Tennis spillere fra slutningen af ​​1800'erne bar lidt lighed med nutidens atleter. Mænd havde slanker og langærmet skjorter, mens kvinder spillede i lange kjoler med høje halsbånd, korsetter og bustler. Det er overflødigt at sige, at disse kostumer alvorligt begrænsede deres bevægelse, hvilket førte til at spillet blev kaldt "pat ball" for den måde, hvorpå damerne gledeligt skulle trykke bolden på tværs af nettet. Måske mente Venus Williams den tenniskjole, hun bar på 2010 French Open, et lacy-sort stykke med røde korset-stilrør, for at være en nikkelse til de tidlige kvinders spillere - men hendes blisterende 100 mph servere kunne aldrig Forveksles med en let tryk.

Lad der være hvid

I slutningen af ​​1800-tallet var hvidt tøj en tennisklammer. Hvid afspejler lys, holder spillerne køligere og viser også sved mindre end farvet stof. Selv om tøj til tennis blev mere afslappet i løbet af det 20. århundrede, blev kvinder næsten begyndt at være hvide. Da kvinder begyndte at bære kortere nederdele og mænd, der blev handlet i deres uldbukser til Bermuda shorts og V-neck kabel-strikkede sweater. Denne tradition forbliver hos prestigefyldte tennisklubber som All England Club, som tog muligheden for yderligere at stramme sin allerede strenge kjolekode foran 2014 Wimbledon turneringen for at omfatte tilbehør og undertøj. "Hvid, hvid, fuld på hvidt", sagde den syv-timers Wimbledon-mester Roger Federer om politikken. "Jeg synes det er meget stramt."

Bryder Farvebarrieren

Spillere i all-white bliver uadskillelige på tv, og seerne i 1970'erne klagede over, at de havde svært ved at fortælle hvilken spiller der var som de så kampene. I begyndelsen af ​​70'erne blev US Open den første internationale turnering, der officielt tillod spillerne at bære farvede tøj - men de konservative pasteller, der var godkendt på det tidspunkt, var langt fra den skintight black bodysuit Serena Williams bar til en 2002 US Open match. I det 21. århundrede har lukrative sponsoraftaler og højtydende atletisk tøj øget aktørers ønske om at adskille sig fra deres konkurrenter, hvilket resulterer i mere farverig domstole.

Feets Agony

Den første sko designet specielt til tennis og andre fritidsaktiviteter kom i 1867, da spillerne bar "kroket sandaler" med gummisål og laced lærred overdele. I begyndelsen af ​​det 20. århundrede introducerede atletisk fodtøjsfirma Spalding sadelsko til at spille tennis og squash. Skinnene Oxford blev senere mere populære hos golfspillere, og selskabet tilføjede pigge til sålerne. Tennissko forbliver tungere og stivere end andre atletiske sko, der er designet til at støtte fødderne i multidirektionel bevægelse. Deres flade såler og forstærkede tæer giver spillerne et stabilt fundament, da de starter, stopper og ændrer retning ofte under kampen.

Del:
Kommentarer