Hvordan syrekoncentratorer virker

Hvordan syrekoncentratorer virker

Oversigt over Oxygenkoncentratorer

En iltkoncentrator er et medicinsk instrument, der giver oxygenbehandling til patienter med respiratoriske sygdomme. Oxygenkoncentratorer administrerer oxygen, som er renere end oxygenet i den omgivende luft. Oxygenkoncentratorer er blevet betydeligt mere populære end komprimerede ilttanke. I modsætning til ilttanke risikerer iltkoncentratorer ikke risiko for lækage og forårsager eksplosioner eller brande. Af denne grund er iltkoncentratorer sikrere til brug i nødsituationer og militære situationer, hvor sandsynligheden for ulykker er høj. Oxygenkoncentratorer anvendes også i nogle industrielle applikationer, selvom deres primære anvendelse er til medicinsk behandling.

Mekanik af oxygenkoncentratorer

Omgivende luft består af ca. 21 procent oxygen og 78 procent nitrogen. Oxygenkoncentratorer suger i omgivende luft og filtrerer ud kvælstofet og efterlader rent ilt. Oxygenkoncentratorer indeholder to zeolitårne, der er fyldt med aluminiumsilicat. Rumluften komprimeres og pumpes ind i disse tårne, hvor aluminiumsilicatet absorberer nitrogenet. Nitrogenet udluftes derefter ud af Zeolite-tårnene, og det rene ilt pumpes i en opbevaringstank, hvor det holdes, indtil det er nødvendigt af patienten. Der er stationære og mobile iltkoncentratorer, der begge løber af konventionelle strømkilder såvel som batterier. Oxygenkoncentratorer koster typisk omkring 800 dollar, selv om mange personer og medicinsk praksis lejer enhederne fra producenterne.

Pulsdosis-teknologi

Pulsdosis-teknologi er en ny udvikling inden for oxygenbehandling, der er indarbejdet i de fleste nye iltkoncentratorer. Traditionelt har iltkoncentratorer tilvejebragt en kontinuerlig tilførsel af ilt til en patient uanset om patienten var indånding eller udånding. Et pulsdosis system leverer oxygen i faste trin, der svarer til inhalationskomponenten i patientens vejrtrækningscyklus. Derved forhindrer pulsdosis teknologi, at ilt spildes, og øger effektiviteten af ​​en iltkoncentrator. Pulsdoseteknologi er særlig vigtig i bærbare oxygenkoncentratorer, som har begrænset opbevaring.

Del:
Kommentarer