Hvordan slippe af med Welts

Hvordan slippe af med Welts

Welts eller elveblader er opdrættede områder med væskeopbygning under hudens overflade, der ofte er røde og nogle gange kløende. Welts er normalt forårsaget af insektbid, allergiske reaktioner eller infektioner og kan fremstå som udslæt, plet eller bumslignende mærke overalt på kroppen. Veltmærkerne kan pludselig dukke op og forsvinde, da hudens reaktion vokser og aftager. Welts kan ofte behandles privat i hjemmet ved hjælp af flere metoder til elimination.

Opdag årsagen til welt og fjern kontakt med objektet eller genstande. Tænk tilbage til hvor du var, da hudreaktionen opstod, og hvad du lavede. Bemærk noget nyt, som du aldrig har været udsat for før, såsom fødevarer, medicin og dyr.

Tag en antihistamin for at reducere og lette symptomer, ifølge Mayo Clinic. Antihistaminer er tilgængelige over skranken i de fleste medicin og købmandsforretninger.

Køb topiske cremer for at mindske kløen forbundet med welts. Ifølge MedicineNet kan topiske cremer indeholdende aktive ingredienser i kamfer, menthol, diphenhydramin eller pramoxin medvirke til at reducere kløe i nogle tilfælde. Placering topisk creme på velter vil få dem til at føle sig bedre og mindske hudirritation.

Brug løst tøj til at mindske hudirritation. Hvis du bruger tøj med passende pasform, er det uheldig og kan føre til større hudirritation og ubehag.

Påfør kold kompresser til områder, der er påvirket af vådene. Den kolde følelse vil få den berørte hud til at føle sig bedre, når den påføres.

Planlæg en aftale med en læge, hvis vævene bliver mere alvorlige i naturen eller mere irriterende. Din læge kan beslutte at administrere en injektion af epinephrin eller adrenalin i dit system, hvis væsken berettiger en sådan behandling. En læge kan også ordinere en stærkere antihistamin eller topisk fløde, hvis det er nødvendigt.

Advarsler

Gå straks til akutrummet, hvis vævene er svære og forårsager stor smerte, irritation eller hævelse.

Del:
Kommentarer