Hvordan slippe af med flĂĄter, der har burvet under huden

Hvordan slippe af med flĂĄter, der har burvet under huden

Blandt de mange ubehagelige smågrødere, som udendørs entusiaster kan støde på, er tæsken, et lille parasitært insekt, der fremkalder et dyrs friske blodforsyning. Et tæppe bider et værtsdyr, og så græsser hovedet under huden. Mens biden ikke er smertefuld og kan gå relativt ubemærket af værtsorganismen, kan tæsken indeholde skadelige bakterier, der kan forårsage efterfølgende sygdomme. Korrekt fjernelse af krydset er nøglen til at forhindre frigivelsen af ​​denne bakterie.

Find krydset på huden og bemærk, om hovedet er helt begravet under huden eller stadig synligt på overfladen. Brug forstørrelsesglasset om nødvendigt. Hvis hovedet er begravet, skal du bruge bomuldspindler til at påføre insektmiddelmiddel direkte på insektets krop. Vent 15 minutter, da afstødningsmidlet vil få marken til i sidste ende at frigive sin bid. Fortsæt til næste trin.

Brug pinceterne til at gribe foden så tæt på huden som muligt. Brug igen forstørrelsesglasset, hvis det er nødvendigt. Når du har fået et greb, trækker du langsomt og fast på pincetet for at løsne tæsken fra huden. Vrid ikke. Hvis du ikke bruger pincet, skal du bruge en tynd klud eller toiletpapir til at trække på krydset for at forhindre kontakt med bakterier.

Bortskaf insektet. Kontroller bidstedet for at sikre, at ingen del af tippens krop forbliver. Hvis der stadig er noget, skal du forsigtigt skrabe det væk, og brug så antiseptisk til at rengøre stedet.

Advarsler

Brug ikke ild, gas, petroleumgel eller andre brændbare kemikalier til at fremkalde tæsken for at frigive sin bid. Ud over at være muligvis farlig for huden, forårsager disse midler faget at frigive dets fordøjede indhold tilbage i såret og øge sandsynligheden for infektion.

Del:
Kommentarer