Hvordan pĂĄvirker rygningen leveren?

Hvordan pĂĄvirker rygningen leveren?

Leverens funktioner

Leveren er i grunden kroppens filter. Leverens funktion er at behandle medicin, alkohol og andre sådanne kemikalier og toksiner og fjerne dem fra kroppen. Derfor vil noget, du lægger i din krop, på noget tidspunkt og i en eller anden form blive behandlet af leveren.

Over tid kan overdreven alkoholforbrug, overdreven rygning eller overdreven brug af stof alvorligt skade din lever. Leversygdom af enhver art er utroligt farlig, da kroppen ikke kan fungere ordentligt uden en fungerende lever.

Rygning og krop

Rygning er skadelig for stort set alle organer i din krop. Der er over 60 kemikalier i cigaretrøg, der forårsager kræft i menneskekroppen. Disse kemikalier har potentiale til at påvirke og forstyrre alle dele af den menneskelige anatomi.

En generel forstyrrelse forårsaget af cigaretrøg er, at det reducerer de røde blodcellers kapacitet til at bære ilt til kroppens vitale organer, herunder leveren. Dette forhindrer ilt og næringsstoffer i korrekte mængder fra at nå organerne og leveren.

Rygning og lever

Selv om cigaretrøg ikke kommer i direkte kontakt med leveren, har det indirekte indflydelse på leveren. Kemikalierne i cigaretrøg kommer til sidst til leveren. Disse kemikalier forårsager oxidativ stress på leveren, hvilket fører til skade på leverceller og fibrose.

Oxidativ stress er involveret i aldringen af ​​alle organerne i kroppen. Oxidation producerer frie radikaler, der beskadiger kroppens celler. Fibrose er udviklingen af ​​overskydende væv under kroppens forsøg på at reparere et organ eller væv. Dette ligner lårvæv, og det kan påvirke leveren negativt.

De kemikalier, der er til stede i cigaretrøg, forhindrer leveren i at udføre hovedfunktionen. Over tid bliver leveren mindre effektiv til at fjerne toksinerne fra din krop. Dette kan også forhindre korrekt optagelse af medicin, som du måske tager for en bestemt sygdom. Hvis du lider af leversygdom, kan rygning fremskynde den videre udvikling af denne sygdom.

The Aftermath

Selvom du har ryget stærkt i mange år, ville det stadig være i din bedste interesse at afslutte. Afslutning af rygning kan vende om de skadelige processer, der er begyndt af cigaretrøg og forhindre yderligere forringelse af din krop.

Del:
Kommentarer