Hvordan øges blodtrykket efter spisning?

Hvordan øges blodtrykket efter spisning?

ForstĂĄelse af blodtryk

Blodtryk er måleenheden af ​​trykket, der udøves i dine arterier, idet blodet pumpes ud og trykket i dine arterier, når hjertet hviler. Hjertet pumper blod ud til kroppen, og blodet strømmer tilbage i hjertet. Normalt blodtryk er 120/80, læses som "120 over 80". Det første tal er det systoliske nummer. Dette er trykket i dine arterier, når dit hjerte samler og pumper blod ud. Det andet tal er det diastoliske tal, som repræsenterer trykket, når dit hjerte er i ro.

Spise og blodtryk

Når du spiser et måltid, fordøjer din krop fødeen, bryder den ned for spredning. Hvis indholdet af dit måltid er stort set fedt og kulhydrater, vil fordøjelsessystemet fordele fedt og kulhydrater.

Virkninger pĂĄ blodtryk efter spisning

Hvis viskositeten af ​​dit blod - dens tykkelse - er forøget på grund af for store fedtstoffer, der er lagret i hele kroppen, og som dit blod opfanger i sine rejser, bliver din blodgennemstrømning forsinket. Dette tvinger hjertet til at arbejde hårdere, hvilket øger trykket i dine arterier og derved hæver blodtrykket.

En undersøgelse ved Osaka City University i Japan viste en markant stigning i blodtrykket hos unge, sunde mænd 5 timer efter at de havde indtaget fedtfattige fødevarer. De samme mænd fik fedtfattige måltider og testet 5 timer senere: Der var ingen stigning i blodtrykket. Fedtfattige fødevarer sænker blodtrykket

Kost gør forskellen

De små blodkar, der giver iltrykt blod til dit hjerte, påvirkes negativt af for mange af de forkerte typer af fedtstoffer. Spise og blodtryk er direkte relateret til viskositeten af ​​dit blod. Viskositeten af ​​dit blod påvirker blodstrømmen i din krop afhængigt af fedtindholdet. Hvis dit blodtryk stiger for meget efter at have spist, kan du spise de forkerte fedtstoffer og for mange kulhydrater.

En diæt, der er lav i mættet fedt og højt i fiber, findes i frugt og grøntsager, vil reducere mængden af ​​fedtstoffer, der er lagret i din krop, og dermed sænke viskositeten af ​​dit blod og holde dit blodtryk i kontrol.

Del:
Kommentarer