Hvordan man ved, hvornår Lice Nits er døde

Hvordan man ved, hvornår Lice Nits er døde

Lus er små parasitære insekter. Du kan lære at du har lus, når du konstant ridse din hovedbund, eller hvis du føler som om din hovedbund kryper. Forsøger at skelne, om en nit (æg af den kvindelige lus) stadig indeholder et umodent lus, kan være svært. Hvis nitsene er døde, indeholder æggene ikke længere levende lus. Det kan være nyttigt at gå til en læge for at finde ud af, om de nits du ser indeholder levende lus.

Tæt eksamen

Ved hjælp af en fintandet kam, som en lusekam, tag et stykke hår og langsomt kamme op fra din hovedbund. Ifølge centrene for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse er det højst sandsynligt, at nitter er fastgjort til din håraksel langs den ene side, inden for en fjerdedel til en halv tomme af basen. Eventuelle æg, du ser længere op i håret, har sandsynligvis allerede udklækket.

Brug et forstørrelsesglas, se efter nits, der er hvidlige i farve og ligner små, bløde korn af ris. Æg, der ikke længere indeholder levende lus, vil være hvidt.

For at finde ud af om et æg indeholder et lusembryo, skal du kigge efter en nit, der har et kaffefarvet udseende. Nits, der netop er blevet lagt, vises gullige eller grå.

Du kan se, om en nit er død, når du forsøger at fjerne den. Levende nits er vanskeligere at fjerne, fordi de er fastlimet på overfladen af ​​din hårskakt.

Uanset om du finder levende eller døde nits, er det vigtigt at fjerne dem med fingerspidserne eller en kam. Sørg for at behandle din angreb for at forhindre andre i at blive smittet.

Lægeundersøgelse

Har din hovedbund undersøges af en læge. Lad din læge vide, hvornår dine symptomer begyndte, så han kan bestemme omfanget af din lus-angreb og hvis lusen stadig er aktiv.

Spørg din læge om at bruge et sort lys til at identificere nits. Et forstørrelsesglas fastgjort til lyset hjælper hende med at finde nits lettere. Ifølge børnelæge Dr. Greene vil levende lusnødder lyse, mens døde nits eller tomme æghuler ikke vil.

Få din læge at behandle dit hoved, hvis nogen nitter er fundet. Dette er vigtigt for at forhindre nogen nits fra ruge.

Tips

Hvis du har en lus infestation, skal du straks begynde behandlingen.

Fjern nits eller levende lus med enten din negle eller fintandede kam. Kassér nit eller lus på et væv eller ved at køre kammen under varmt vand.

Fjern eventuelle nitter, der er placeret tæt på hovedbunden med det samme.

Advarsler

Undgå kontakt fra hoved til hoved med andre mennesker. Det er sådan, hvordan lus normalt overfører fra person til person.

Del:
Kommentarer