Hvordan man tolker resultaterne af MPV-blodtest

Hvordan man tolker resultaterne af MPV-blodtest

Blodarbejde indeholder mange markører, der hjælper med at angive underliggende sundhedsproblemer. MPV repræsenterer det gennemsnitlige blodpladevolumen; blodplader varierer i størrelse, hvor unge blodplader er større end ældre. Blodplader er afgørende for at helbrede og beskytte epithelagene omkring organer og i huden. Forståelse af dine blodprøveresultater hjælper dig med bedre at forstå forklaringer fra din læge.

Hent en kopi af dine blodprøveresultater.

Søg efter markøren "MPV" på rapporten af ​​dine resultater. Normale blodpladetal tæller fra 150.000 til 350.000, og en normal MPV er i området 7,5 til 11,5. Alt under 7 eller over 12 er årsag til bekymring.

Sammenlign dine resultater med det normale interval. Mange laboratorier udskriver det normale område ved siden af ​​den egentlige test.

Bestem om MVP'en er høj, hvilket muligvis tyder på højt blodtryk eller andre hjertesygdomme.

Bestem om niveauet er lavt. Lav MVP kan foreslå store sundhedsproblemer som leukæmi, HIV eller knoglemarvskræft. Ekstremt lave MVP niveauer skaber stor risiko for, at en patient vil få koagulationsproblemer i tilfælde af et traume.

Advarsler

Rådfør dig altid med en læge om korrekt fortolkning af MVP og hele dit blodprøve. Blodarbejde har ofte falske positiver og negativer baseret på en lang række faktorer. Overreager ikke, før du konsulterer med en læge.

Del:
Kommentarer