Hvordan man tolker EKG'er

Hvordan man tolker EKG'er

Et elektrokardiogram (EKG) er en grafisk gengivelse af hjertets elektriske strøm. Elektroder placeres på kroppen, der registrerer den hurtige sammentrækning af hjertemusklen. Hvis der er problemer med hjertets funktion, registrerer en EKG problemet og repræsenterer det på papir.

Vurder P-bølgen. P-bølgen er den første, små runde pukkel i begyndelsen af ​​EKG. Dette symboliserer den indledende sammentrækning af højre atrium i hjertet. Atriumet er et blodreservoir, der passerer dets indhold til højre ventrikel. Normale aflæsninger er ca. 10 ms lange.

Vurder QRS-komplekset. QRS-komplekset er den store spids i midten af ​​grafen. Dette er sammentrækningen af ​​ventriklerne. Q-bølger, der er mere end en fjerdedel af S-bølgens størrelse, indikerer et mulig myokardieinfarkt (hjerteanfald).

Evaluere PR-bølgen. PR-bølgen måles fra begyndelsen af ​​P-bølgen til begyndelsen af ​​QRS-komplekset. Normale resultater er ca. 120 ms. En PR-bølge større end 200 ms betyder en mulig hjerteblokering.

Vurder ST-segmentet. ST-segmentet forbinder QRS-komplekset og den endelige T-bølge. Denne sektion er ca. 80 til 120 ms lang, og abnormiteter kan betyde iskæmi eller myokardieinfarkt.

Bedøm T-bølgen. T-bølgen er det sidste segment, og det betyder afslapning af ventriklerne. Dårlig T-bølge-værdier indikerer koronar iskæmi eller centralnervesystemet.

Del:
Kommentarer