Hvordan man tager Topamax til vægttab

Hvordan man tager Topamax til vægttab

Topamax er mærket for det orale lægemiddeltopiramat, et antikonvulsivt lægemiddel, der anvendes til behandling af epilepsi. Det er også almindeligt foreskrevet at forhindre migrænehovedpine hos voksne. En almindelig bivirkning ved at tage Topamax er vægttab, induceret af lægemidlets tendens til at undertrykke appetitten. Ifølge Bruce Goldfarb i januar 2005-udgaven af ​​American Diabetes Association's journal Doc News viser kliniske undersøgelser, at næsten tre fjerdedele af stofbrugernes brugere oplevede vægttab, hvor som helst fra 4 til 16 procent af deres startvægt. Der er imidlertid en række uønskede bivirkninger forbundet med Topamax, herunder hukommelsesproblemer, søvnløshed, angst, svimmelhed, træthed, prikkende fornemmelser og smagsforvrængning, som alle skal overvejes grundigt, inden du vælger dette lægemiddel som vægttab. Hvis du stadig er interesseret i at prøve Topamax, og alle andre metoder til at tabe sig ikke har fungeret for dig, så er her hvad du skal gøre.

Tal med din læge. Topamax er en receptpligtig medicin, så den eneste måde at få det på er gennem en licenseret læge. Vær klar til at angive dit argument om, hvordan andre, mere traditionelle metoder til at tabe sig, ikke har fungeret for dig tidligere, og at du er opmærksom på bivirkningerne af Topamax, men er villige til at prøve det alligevel. Mens nogle læger vil nægte din anmodning og argumentere for, at Food and Drug Administration (FDA) ikke har godkendt Topamax som vægttab medicin, vil andre være åbne for det, idet man ved, at FDA's manglende godkendelse kun betyder, at det ikke kan annonceres som et vægttab produkt af sin fabrikant. Læger ordinerer ofte lægemidler til "off-label" -brug - det vil sige for betingelser, hvor et lægemiddel ikke primært er beregnet til behandling. Se om din læge er åben for ideen.

Fortæl din læge om receptpligtige eller ikke-receptpligtige lægemidler, herunder p-piller, som du for øjeblikket tager, fordi Topamax kan forstyrre deres effektivitet.

Følg din læge anvisninger, nøjagtigt, hvis han eller hun foreskriver Topamax for dine vægttabsintentioner. Tænk ikke, hvis du tager en større dosis end foreskrevet, vil du miste mere vægt hurtigere. Du vil kun åbne dig selv for muligheden for mere alvorlige bivirkninger, hvilket igen vil medføre, at din læge aflyser din behandling.

Tag Topamax med eller uden mad. Hvis du har fået ordineret tabletter, skal du ikke bide ind i dem, da du straks mærker en bitter smag. Hvis du har kapsler, kan du enten sluge dem helt eller åbne dem og drys medicinen over en ske af en slags blød mad som æbleauce, der kan sluges uden at tygge.

Drik masser af væsker, mens du tager Topamax, fordi lægemidlet rejser din modtagelighed for at udvikle nyresten. Drikke masser af vand og andre ikke-kaloriske væsker er nødvendig i enhver vægttab indsats, så dette er noget, du skal gøre alligevel.

Begræns dit alkoholindtag mens du er på Topamax for at beskytte mod forværrede bivirkninger. Vær også forsigtig, når du udfører opgaver, der kræver mental opmærksomhed som kørsel.

Rapporter alle bivirkninger til din læge med det samme. Nogle, såsom træthed, er mere tilbøjelige til at udvikle sig med højere doser af Topamax. Andre kan forekomme uanset dosis. Mens nogle vil forsvinde alene efter de første otte uger eller deromkring, er det stadig vigtigt at rapportere dem til din læge, så han eller hun kan vurdere, om du skal forblive på Topamax.

Tips

Åbn en Topamax kapsel ved at holde den opret (se efter ordet "top") og forsigtigt dreje den klare halvdel af kapslen. Du kan derefter drysse indholdet på en sked af blød mad og sluge.

Opbevar Topamax i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Hold det væk fra fugt og lys.

Advarsler

Vær særlig opmærksom under varmt vejr eller ved intensiv træning, fordi disse faktorer øger muligheden for alvorlige bivirkninger fra Topamax. Sørg for at drikke masser af væsker og at bære lette tøj. Hvis du bemærker nedsat sved, skal du søge et klimatiseret eller køligere område og stoppe enhver kraftig aktivitet. Hvis du oplever hovedpine, svimmelhed, drastiske humørsvingninger eller din kropstemperatur er over normal, søg lægehjælp.

Del:
Kommentarer