Hvordan man tager sig af din næse

Hvordan man tager sig af din næse

Næsen er en vigtig del af menneskekroppen, så du kan nyde lugten i verden. Allergier, forkølelser og andre problemer kan få næsen til at fungere mindre end sit bedste. Uanset om din næse er helt tør på grund af allergier eller fordi du har haft kirurgi for dine bihuler, er der måder at passe på din næse, indtil den når fuld helbred igen.

Træk i varm damp to til fire gange om dagen for at hjælpe med at fugte næsen og forhindre tørhed. Dette kan gøres ved at tage et varmt brusebad eller ved at fylde badevasken med varmt vand og lægge et håndklæde over hovedet, mens du læner tæt på vasken. Fortsæt med at køre varmt vand efter behov.

Brug ikke næsesprayer mere end anbefalet på flasken, medmindre lægen instruerer det. Over-the-counter spray kan hjælpe med allergi eller forkølelse, men ved at bruge dem for ofte kan det irritere næsen og forværre problemet.

Anbring en fordamper eller en luftfugtighed i dit værelse for at holde luften fugtig, når du ikke trækker vejret ind for at forhindre tørhed i næsen.

Dip en vatpind i varmt vand eller en saltvandsmix af 1/2 tsk. af salt i 12 ounce vand for forsigtigt at suge og løsne en skorpe, der sidder fast på indersiden af ​​din næse. Brug kun bomuldspindel ved indgangen til næsen, hold den ikke dybt inde. Gentag en gang om aftenen og en gang om morgenen.

Kontakt din læge, hvis du har allergi problemer eller problemer med dine bihuler. Disse symptomer kan omfatte bindepine i ansigtet, hovedpine og andre tegn på allergi, såsom nysen.

Advarsler

Følg altid lægeens anvisninger for pleje, hvis du har haft operation.

Del:
Kommentarer