Hvordan man taber vægt efter en thyroidektomi

Hvordan man taber vægt efter en thyroidektomi

En thyroidektomi er den kirurgiske procedure, der fjerner hele eller en del af en persons skjoldbruskkirtel. Skjoldbruskkirtlen, der er placeret i bunden af ​​nakken, er en kirtel, der producerer hormoner, der styrer kroppens metabolisme. Skjoldbruskkirtlen styrer alle aspekter af kroppens metabolisme. Når skjoldbruskkirtlen opstår, er en delvis eller fuld thyroidektomi ofte nødvendig. Hvis en fuld thyroidektomi finder sted, kan en hormonmedicin som thyroxin (T4) eller triiodothyronin (T3) være nødvendig for at give kroppen de hormoner, der er nødvendige for at regulere metabolismen. Efter en thyroidektomi, har individer ofte lider af vægtøgning eller manglende evne til at tabe sig, da deres kroppe ikke længere producerer mængden af ​​hormoner, der er nødvendige for at opretholde en normal metabolismestandard.

Arbejd med din sundhedsudbyder for at sikre, at du tager den korrekte dosis af dit skjoldbruskkirtilsupplement. Sørg for, at dit hormonniveau overvåges nøje. Dette er afgørende for din daglige livskvalitet. Hvis du ikke er i den rette dosering, udover vægtforøgelse, kan du lide af yderligere symptomer som depression eller puffy hud.

Reducer kaloriindtaget med en kost, der virker for dig og accepteres af din læge. Hold dig til komplekse kulhydrater, såsom fuldkornsbrød og korn. De fordøjes og absorberes langsommere end simple kulhydrater som hvidt brød eller pasta. Spis seks små måltider om dagen for at undgå overspisning, da stigningen i kalorier kan føre til vægtøgning.

Træn dagligt. Følg et sæt øvelsesplan og hold dig til det. Opret en tidsplan, der fungerer for dig og være konsekvent om at træne.

Fortsæt med at se din læge, når du taber, og din krop tilpasser doserne af kosttilskud. Som du taber, kan din krop kræve mindre hormontilskud, og du vil altid være i den rigtige dosering og tidsplan.

Tips

Hvis du føler dig deprimeret, træg eller meget søvnig, skal du straks kontakte din læge, da det er tegn på, at dit hormontilskud er for lavt.

Del:
Kommentarer