Hvordan man spiser efter at have fĂĄet gallbladder fjernet

Hvordan man spiser efter at have fĂĄet gallbladder fjernet

At få din galdeblære fjernet kan føre til store ændringer i din livsstil. Mange af de fødevarer, du plejer at spise, kan forårsage smerte eller ubehag efter din operation. Dette skyldes, at din krop ikke kan behandle nogle fødevarer meget godt i starten, hvilket kan føre til en række fordøjelsesproblemer, mens din krop forsøger at tilpasse sig. Ved god forstand bør du være i stand til at minimere disse episoder og holde din fordøjelseskanalen i balance, mens den tilpasser sig til funktion uden galdeblæren.

At indse, at nogle galdeblæreproblemer oprindeligt forværres af kostvaner, der er rige på fødevarer, der smider balancen af ​​galden selv. Mens din krop justerer sig til at fungere uden galdeblære, er det endnu vigtigere at undgå disse fødevarer.

Undgå fødevarer med højt fedtindhold eller syreindhold. Indtil din krop har haft tid til at helbrede og justere, hold dig væk fra rødt kød, svinekød, smør, stegte fødevarer, mejeriprodukter og æg. Med hensyn til drikkevarer, hold dig væk fra frugtsaft (bortset fra drue og æble) og alle koffeinholdige, alkoholholdige eller kulsyreholdige drikkevarer. Selv kaffe og te bør undgås.

Medtag mad i din diæt, der fremmer det gode helbred i dit galde og dit fordøjelsessystem generelt. Fiberkilder såsom salat og korn er vidunderlige, ligesom vitaminerige frugter og grøntsager som rødder, tomater, agurker, avocadoer, druer og gulerødder. Forøg dine fiberniveauer langsomt. Fødevarer højt i omega-3 fedtsyrer som linfrøolie og laks er også gavnlige i små mængder.

Håber, at du er en af ​​de 60 procent af mennesker, der ikke har nogen ekstra problemer, når de er færdige med at helbrede fra galdeblærens fjernelse. De andre 40 procent kan opleve noget oppustethed, gas eller ubehag i uger, måneder eller endda længere efter helbredelse, når de spiser fødevarer svarende til dem, der er nævnt ovenfor. Giv dig selv mindst to til fire uger ud over det tidspunkt, hvor alle fysiske tegn på operationen er helet, før du forsøger at genintroducere disse fødevarer i din kost, og gør det først i meget små mængder.

Spise mindre måltider gennem hele dagen med jævne mellemrum kan hjælpe din krop til at regulere galdeproduktionen.

Tips

Hvis du spiste en kost højt i problemfødevarer før din galdeblæreoperation, skal du gøre en indsats for at undgå at gå tilbage til disse ekstremer. I overskud kan disse fødevarer stadig forårsage andre fordøjelsesproblemer.

Kontakt straks din læge, hvis du oplever unormal smerte eller andre problemer, mens du genvinder dig for at fjerne galleblæren.

Del:
Kommentarer