Hvordan man spilder væk fra hormon erstatning terapi

Hvordan man spilder væk fra hormon erstatning terapi

Hvis du er ligesom mange kvinder, kan du være tilbageholdende med at afvænne din hormonbehandling, fordi du er bekymret for symptomer på overgangsalderen, der vender tilbage. Nogle kvinder, der holder op med at tage hormoner (østrogen og progesteron) oplever symptomer som nattesvamp, blink og humørsvingninger.

Undersøgelser gennem årene har vist, at der ikke er nogen forskel i udseendet af menopausale symptomer, hvis kvinder gradvist afviger deres hormoner gradvist eller stopper dem brat.

Men hvis du har taget hormoner i mere end et par måneder, kan du opleve uønskede symptomer, når du holder op med at tage din medicin. I dette tilfælde vil du måske afvise hormoner på en gradvis måde.

Spørg din læge om en lavere dosis medicin

Spørg din læge om lavere dosis medicin, hvis du er på pillen. I en måned skal du tage din regelmæssige dosis en dag og den lavere dosis pille den næste. Så tag den lavere dosis hver dag i den næste måned, hvilket reducerer antallet af piller du tager hver uge over en periode på fire måneder, indtil du er væk fra østrogen.

Reducer mængden af ​​østrogen gel du anvender hver dag. Forøg mængden, hvis du oplever menopausale symptomer, og prøv derefter at reducere mængden igen gradvist.

Gå en dag eller to uden at bære østrogenplastret. Sæt en ny patch på efter en eller to dage. Gentag dette, hvilket øger antallet af dage, du går uden plaster.

Prøv at klippe din patch i halvdelen. Ikke alle patches er de samme, så spørg din læge først. Over tid skal du kunne gå uden din patch.

Spørg din læge om at tage et kursus med progesteron for at sikre, at livmoderen er tom, når du er væk fra din østrogen.

Del:
Kommentarer