Hvordan man sover på side efter total knæskifte kirurgi

Hvordan man sover på side efter total knæskifte kirurgi

Knæskiftkirurgi kan ændre en persons liv til det bedre på mange måder. Mange patienter kan genoptage aktiviteter, som de ikke har kunnet gøre i nogen tid. Sleeping efter en total knæudskiftning kan dog frembringe noget af en udfordring, og hvis du lærer nogle tricks, der hjælper dig med at sove i forskellige stillinger, kan det være nyttigt.

Sove på din side

Tag et nonsteroidalt antiinflammatorisk lægemiddel som aspirin eller ibuprofen omkring 30 minutter før du går i seng. Tjek med din læge om dosering og mulige bivirkninger. Tag ikke dette hvis du allerede tager en medicin for smerte.

Hvis det er muligt, tag et varmt bad før sengetid. Dette løsner leddet, tilskynder til blodgennemstrømning og slapper af i kroppen og sindet og forbereder en bedre nats søvn.

Anbring et ekstra tæppe på din seng for at dække dine knæ, mens du sover. Når kropstemperaturen sænkes under søvn, kan kulden "komme ind i" leddet og få det til at smerte. Holde det varmt er nøglen.

Klatre ind i sengen og rul på den side, du vil sove på. Placer en ekstra pude mellem dine knæ og muligvis også mellem dine ankler. Dette giver støtte og pude, at dit ømme knæ skal være behageligt i denne position.

Vær forberedt på at vågne op, når du skifter positioner. Medmindre du sover i samme position hele natten, vil du sandsynligvis vække som du vender dig i søvn. Hvis du ruller til den anden side, skal du placere puderne mellem dine knæ for at undgå smerten i knæene hviler på hinanden.

Anvendelse af et topisk analgetik til knæet ved sengetid kan også hjælpe. Følg etiketinstruktionerne, da nogle af disse er stærkere end andre.

Tips

Indpakning af dit knæ inden sengen kan undertiden give det ekstra lag af støtte og dæmpning, især hvis du stadig er frisk i genopretningsprocessen.

Advarsler

Anvend aldrig et aktuelt analgetikum til en frisk eller helbredende snit. Hvis din kirurg giver OK, kan du anvende den rundt på operationen, men hold dig en god to inches fra den.

Del:
Kommentarer