Hvordan man smider spydet videre

Hvordan man smider spydet videre

Spjældkastet har været en sport siden så tidligt som det gamle Grækenland, da det blev medtaget i de oprindelige olympiske lege. Oprindeligt var javelins lavet af oliventræ og havde en tæng knyttet til den ene ende for at øge afstanden. Moderne javelins er lavet af letmetal uden trong, men er designet til at flyve så langt som muligt. Uanset hvordan spjældet er lavet, skal kaste det kræve den samme teknik. Med tiden, praksis og tålmodighed kan spjældafstanden stige betydeligt.

Træn med vægte tre dage om ugen, med en dag i mellem for at lade musklerne komme sig. Fokuser på ben- og skuldermusklerne, men ignorer ikke noget.

Træn med en medicin bold på dagene uden vægt træning. Arbejde med en medicinskugle hjælper med eksplosiv bevægelse, hvilket øger den afstand en spjæld vil rejse. Hold medicinbolden og udfør lunges, lungeoverskridelser og benkoteletter. Practice sprints med medicin bolden holdt overhead. Find seks til otte behagelige øvelser, og lav tre sæt på 8 til 10 gentagelser.

Øvelse sprints tre eller fire dage om ugen. Løbet før en sprænglancering er 13 til 17 trin, og jo hurtigere er løbet jo bedre. Øv 30, 50 og 100 yard sprints.

Arbejde på form med en partner, helst nogen med erfaring med at smide en spyd. Øvelsen starter og kaster, mens partneren ser med et kritisk øje. Det er meget svært for nogen at bedømme deres egen form, så en partner, der lægger stor vægt på, kan se fejl, som du måske savner.

Accelerere forbi spjældet, før du smider det i stedet for at trække en arm tilbage for at smide den. At trække armen og skulderbaggen reducerer kasternes momentum, men en eksplosiv hastighedsudbrud bringer hofterne fremad, så armen og skulderen falder naturligt tilbage.

Frigør spjældet i en 33 graders vinkel til jorden. Dette er den optimale vinkel baseret på spjældets aerodynamiske løft og træk.

Hvil en dag om ugen. Øv de andre dage, men brug en dag til at lade kroppen genvinde. Atleter, der ikke hviler lejlighedsvis, vil brænde ud, hvilket fører til nedsat præstation.

Del:
Kommentarer