Hvordan man slippe af med varmeudslettede ar

Hvordan man slippe af med varmeudslettede ar

Varmeudslæt er en irritation af huden forårsaget af ekstrem svedtendens. Det udvikler sig, når svedkanalerne er tilstoppede, og sved bliver fanget under huden. Varmeudslæt forekommer som små, kløende røde blærer eller stød på huden. Mere alvorlige tilfælde kan forekomme som dybe røde klumper eller velter. Varmeudslæt påvirker generelt klædedele i kroppen, såsom ryg, nakke, bryst, armhule og mave. Varmeudslæt går som regel væk uden behandling, men der er ting, du kan gøre for at fremskynde helbredelsen og slippe af med udslæt af ede.

Kom ud af solen for at undgå overdreven svedtendens. Hold dig kølig og hold indendørs så meget som muligt. Brug solcreme til udendørs beskyttelse for at beskytte din hud. Bær løs, ikke-restriktiv tøj lavet af bomuld. Hold dig væk fra polyester, nylon og fugtighedsvækkende tøj.

Vask huden med en mild antibakteriel sæbe. Brug lunkent vand for at undgå at forværre udslætet. Skyl og tør huden forsigtigt efter rensning for at forhindre yderligere ardannelse.

Påfør hydrokortisoncreme til berørte områder. Hydrocortisoncreme kan reducere betændelse og ardannelse, berolige din hud, slippe af med kløe og fremme hurtigere helbredelse.

Cool ned din hud med isbiter. Wrap isterninger i et håndklæde og gælder for varmeudslæt i 20 minutter, hver tredje time. Hold din hud kølig, for at tone ned rødmen og forhindre ardannelse.

Hold huden fugtig. Brug en vandbaseret fugtighedscreme for at forhindre dine porer i tilstopning. Genanvend fugtighedscreme flere gange om dagen.

Tips

. Drik masser af vand. Vand spyler ud tilstoppede porer og kan hjælpe med at berolige den brændende fornemmelse forårsaget af udslæt.

Udsæt berørt hud i frisk luft for at fremme hurtigere helbredelse.

Advarsler

Se en læge, hvis dit udslæt forværres eller udvikler sig til åbne blærer.

UndgĂĄ ridser eller plukning pĂĄ huden for at forhindre ardannelse.

Del:
Kommentarer