Hvordan man slippe af med et inficeret indgroet hår

Hvordan man slippe af med et inficeret indgroet hår

Indgroede hår kan være en smertefuld irritation. Men heldigvis er der måder at gå på at behandle og slippe af med et indgroet hår, der er blevet smittet. Indgroede hår kan findes på enhver del af kroppen, der har hår og kan ske af forskellige årsager: barbering, mangel på fugt i huden, indlejret olie i hårsække eller endda død hudcelleopbygning, for blot at nævne nogle få.

Rens området. Det er vigtigt at sørge for at vaske området omkring det inficerede indgroede hår eller tage et brusebad for at sikre, at området er rent. Du vil fjerne eventuelle bakterier, der kan være til stede, før du forsøger at fjerne det indgroede hår.

Sug en ren klud i varmt eller varmt vand. Du vil ikke have, at vandet skal være rigtig varmt, men få det så tæt på varmt som muligt. Sug kluden i vandet, læg den derefter over det inficerede indgroede hår og det omkringliggende område. Lad kluden stå i ca. 3 minutter, så huden vil fugte, hvilket får det indgroede hår til at løsne. Nogle gange vil det gøre det indgroede hår komme op til overfladen, så du kan tjekke for at se om dette er sket. Hvis det ikke er tilfældet, læg kluden over området igen og vent, indtil det gør.

Løft det indgroede hår ud. Brug din pincet, løft forsigtigt det inficerede indgroede hår fra hårsækken. Du kan også "plukke" håret, men hvis håret har løsnet nok fra den varme klud, skal du bare kunne "løfte" håret ud.

Påfør peroxid. Når du har fjernet det inficerede indgroede hår, er det tid til at anvende noget hydrogenperoxid. Hvis der er oser pus til stede, skal du blot rense det med noget væv og derefter sætte hydrogenperoxidet på. Hvis det er muligt, brug en dropper eller et andet værktøj, der ikke risikerer at komme i kontakt med området som en bomuldskugle ville.

Påfør et bandage, hvis det er nødvendigt. Afhængigt af hvor dit smittede indgroede hår er, skal du muligvis anvende et bandage. Dette er mere for områder, der sandsynligvis bliver chafed, såsom det indre lår.

Påfør hydrogenperoxid dagligt. Når du har fjernet det inficerede indgroede hår og rengjort området, skal du anvende hydrogenperoxid til området to gange om dagen. Dette vil hjælpe med at fremskynde helingsprocessen og forhindre det i at blive smittet igen.

Tips

Der er andre måder at bekæmpe indgroede hår på, herunder hjemmelavede behandlinger eller købte behandlinger. Se Ressourcer for nogle gode ideer. Hvis du ofte oplever indgroede hår, skal du overveje at justere din barbering eller voksrutine eller endda se på en anden form for at fjerne hår for yderligere at undgå indgroede hår.

Del:
Kommentarer