Hvordan man slippe af med en halskramper

Hvordan man slippe af med en halskramper

Nakkekramper er almindelige og kan være meget smertefulde. Det kan være svært at fastslå årsagen til en kramper, men det er ofte et resultat af dårlig kropsholdning, når du sidder ved computeren eller sover med nakke, der er ukorrekt støttet. At komme af med en halskramme kan tage lidt tid - lejlighedsvis op til flere dage, og nogle gange op til to uger, hvis nakke har lidt en belastning - men jo hurtigere du behandler det, jo hurtigere begynder du at lindre smerten.

Tag over-the-counter medicin, såsom aspirin eller ibuprofen, til smerte. Disse ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler kan hjælpe, især hvis inflammation er delvist ansvarlig for krampen.

Placer en kold pakke på området i 20 minutter. Hvis den kolde pakke hjælper, skal du bruge det op til fire gange om dagen i to dage, hvis smerten fortsætter.

Placer en varm pakning på det berørte område i nakken i tyve minutter, hvis kulden ikke hjælper, eller hvis koldpakkerne synes at gøre smerten værre. Du kan bruge en mikrowavable hot pack, en varmt vandflaske eller en varmepude.

Tag et bad, der retter det varme vand på halsområdet. Mens du er i brusebadet, bevæg forsigtigt din hals naturligt fra side til side for at strække musklerne.

Ligg ned, eller sid dig i en stol, i en behagelig position med din nakke på en massagepude eller pude. Disse puder og puder er tilgængelige hos mange apoteker og andre butikker, der sælger hjemmeartikler.

Tips

Placer et håndklæde imellem koldt pakken eller varmepakken og din nakke, hvis koldtemballagen føles for kold, eller den varme pakning føles for varm.

Hvis du ikke ejer en forkølelsespakke, skal du placere isterninger i en pose og pakke tasken i en klud for at placere dig mod nakken.

At få nogen til at massere din hals kan også hjælpe med at lindre en kramper.

Advarsler

Nakke smerter kan være tegn på noget mere alvorligt, såsom meningitis. Hvis smerter vedvarer eller ledsages af udstråling af smerte, følelsesløshed, hovedpine, feber eller lysfølsomhed, skal du kontakte en læge for at udelukke alvorlig sygdom.

Del:
Kommentarer