Hvordan man skriver en informativ tale om basketball

Hvordan man skriver en informativ tale om basketball

At skrive en informativ tale om basketball skal du finde en klar og præcis måde at levere din besked på. Det vigtige er at vælge et par områder af det, du vil diskutere, så lav en plan for at tale om disse områder i en engagerende og informativ stil.

Vælg tre emner basketball du vil tale om i din tale. Historie, fantastiske spillere og gode hold er for eksempel tre emner, der dækker en bred vifte af basketball og kan bruges til en informativ tale.

Skriv en 2 til 3 minutters tale om hvert emne. Medtag de vigtigste datoer, mennesker og ting i hvert emne. For eksempel vil historiens emne omfatte Dr. James Naismith (opfinder af basketball), december 1891 (årets basketball blev opfundet) og Springfield, Massachusetts (sted hvor den blev opfundet). For hvert emne skal du prøve at inkludere en interessant fakta eller overraskende anekdote om emnet. For eksempel på historisk emne var den første kurv, der blev brugt i de første basketballkampe, faktisk en ferskenkurv, og når bolden blev kastet i den, måtte nogen hente den med en stige - fordi bunden ikke blev skåret ud.

Skriv en introduktion til din tale. Det skal indeholde grunden til, at du taler om basketball og hvad du håber at lære dit publikum om basketball med din tale.

Skriv en afslutning på din tale. Sørg for at inkludere en kort oversigt over de mest afgørende dele af din tale.

Gennemgå din tale og skriv i overgange. Find måder at bro over det sidste punkt på dit forrige emne med det første punkt i dit næste emne. Hvis dette ikke er muligt, skal du bruge overføringsord som "på et andet emne" eller "fortsætte".

Del:
Kommentarer