Hvordan man skelner mellem udskæringer og forkølelsessår

Hvordan man skelner mellem udskæringer og forkølelsessår

Det kan være svært at bestemme årsagen til irriterede hudfarve på ansigtet. Koldsår og nedskæringer har dog flere funktioner, som skal gøre det muligt for de fleste at skelne mellem de to hudproblemer. Hvis du er usikker på hvad der har forårsaget en læsion i dit ansigt, skal du konsultere en læge, så der kan påbegyndes passende behandlingsteknikker.

Se efter indikationerne på et snit. Nedskæringer skyldes traume i huden med en skarp genstand. En lige eller næsten lige linje, hvor kanten af ​​den skarpe genstand kontaktede huden, skal være synlig, når blødningen er stoppet. Hvis en sådan linje er til stede, er det sandsynligt, at du har skåret din hud og ikke har forkølelsessår.

Kontroller symptomerne på et forkølelsessår. Disse omfatter en brændende kløe eller prikkende følelse omkring læberne eller i nærheden af ​​dit ansigt efterfulgt af udseendet af et rødt udslæt. På toppen af ​​det røde udslæt vises en væskefyldt blister. Ifølge Mayo Clinic vil denne blister bryde åben, frigøre dens væske (som kan omfatte blod). Det vil begynde at helbrede inden for ca. en uge efter udviklingen.

Overvej sårets placering. Hvis det er i munden, er det usandsynligt, at det er forkølet. Koldsår forekommer kun sjældent i munden. Hvis det berørte område er inde i munden, kan det være et snit, kræftsår eller anden tilstand. En læge kan være bedre rustet til at undersøge de berørte hudområder i selve munden.

Tips

Uanset om det er et skåret eller koldt øm, skal du ikke vælge på området. Dette kan få det til at blive smittet, og i tilfælde af forkølelsessår kan sprede den virus, der forårsager tilstanden. Begynd ikke at behandle en ansigtssår eller anden tilstand uden først at bestemme årsagen. Dette kan nedsætte helingen og potentielt forårsage yderligere skade.

Del:
Kommentarer