Hvordan man skal håndtere rib smerter mens du kører

Hvordan man skal håndtere rib smerter mens du kører

Hvis du har brugt meget tid på at løbe, er det sandsynligt, at du har oplevet smerter lige under sidene af dine ribben. Denne smerte kaldes ofte som en sidesting - eller forbigående mavesmerter i medicinske termer - og kan gøre dine løbssessioner ekstremt ubehagelige. Der er et par måder at håndtere sidesting, når de opstår.

Mulige årsager til sidesting

Der er mange mulige årsager til sidesting under løb. En teori er, at dine pumpeben og hurtig vejrtrækning forårsager en dobbelt klemning ved din torso, der forhindrer normalt blod og iltstrøm, hvilket fører til kramper. Smerter kan også være forårsaget af træning efter at have spist et fuldt måltid eller fødevarer med højt fedtindhold Denne belastning i din mave kan lægge stress på din membran, som ligger lige under dine lunger. Sidesting kan også forekomme på grund af strækningen af ​​ledbånd i din membran, mens du løber.

Håndtering af sidesting på grund af uregelmæssig oxygenflow - Del 1

En sidesøm føles som en skarp smerte placeret på siderne af din torso lige under dine ribben. Hvis du føler, at denne type smerte opstår, mens du kører, sænk dit tempo og tag dybere vejrtrækninger. Dette giver din kropstid til at indtage mere ilt, hvilket er nyttigt, hvis sidesting skyldes uregelmæssig iltstrøm. Om nødvendigt reducer du din træningsintensitet yderligere og indtag endnu mere ilt ved at bremse en tur og lægge dine hænder på hovedet. I de fleste tilfælde bør smerten falde relativt hurtigt, så du kan fortsætte med din træning.

Håndtering af sidesting på grund af uregelmæssig oxygenflow - Del 2

Hvis du sænker dit tempo og trækker vejret dybt, lindrer du ikke ubehaget efter et par minutter, midlertidigt pauser din træning. Stop med at gå og bøje fremad i taljen. Fra denne bøjede stilling, stram dine buk og fortsæt med at indånde dybt. I sidste ende skal sidestilsmagen stoppe, og du kan fortsætte din træning. Tillad din krop at lette tilbage i din session med et par minutters gang før du genoptager dit løb.

Undgå sidesting forårsaget af mad, strakte ligamenter og dehydrering

For at mindske dine chancer for at få sidesting, skal du undgå at spise inden for to timer efter din træning, så du ikke løber på fuld mave. Før kørsler, spis måltider, der primært består af kulhydrater, som pasta, fordi de er nemme at fordøje. Derudover indarbejde regelmæssige kerne træningsprogrammer; at have stærke mavesmerter og nedre rygmuskler mindsker risikoen for at få sidesting. Når du ved, at du skal udføre kørsler på 60 minutter eller længere, planlægger du at planlægge korte stopper hver 10 til 15 minutter for at tage 7 til 10 ounce vand. Dette vil holde dig hydreret uden at få din mave til at blive for fuld.

Del:
Kommentarer