Hvordan man siger, om plast er BPA-fri

Hvordan man siger, om plast er BPA-fri

Bisfenol A (BPA) er et kemikalie, der anvendes til fremstilling af polycarbonatprodukter. Siden 1960'erne har producenterne brugt BPA i hårde plastikbeholdere og fødevare dåser. Undersøgelser viser, at BPA fra disse beholdere lækker ind i de fødevarer og drikkevarer, de holder. Ifølge den amerikanske fødevare- og lægemiddeladministration har de seneste undersøgelser rejst bekymringer over virkningen af ​​BPA på hjernen, adfærd og prostata kirtler hos fostre, babyer og småbørn.

Kontroller genvindingsnummeret på bunden af ​​beholderen. Dette nummer, som normalt er placeret i en lille trekant, identificerer den type plastik, beholderen er fremstillet af.

Bestem om trekanten indeholder nr. 7. BPA-beholdere skal have et nummer syv. Men ikke alle 7 produkter indeholder BPA. Ring til producenten for at se om produktet er BPA gratis.

Se efter tallene "1," "2" eller "5" på bunden af ​​produkterne. Beholdere med disse tal er fri for BPA.

Vurdere, om plasten er blød og smidig. Disse plasttyper er typisk BPA-fri. Bisfenol A-holdige polycarbonatbeholdere er normalt lavet af gennemsigtig hård plastik, såsom i genanvendelige vandflasker og babyflasker.

Tips

Høje sure fødevarer, såsom tomater og frugtsaft, lækker mest mængden af ​​BPA fra dåser og plastbeholdere. Køb disse typer fødevarer i glasbeholdere, når det er muligt. Bløde plastflasker er fri for BPA, men er kun beregnet til engangsbrug. Genopfyld ikke denne type flaske. Brug en BPA-fri sportsflaske i stedet.

Advarsler

Undgå at bruge plastikbeholdere til mikrobølge mad og drikkevarer. Selvom beholderen siger, at den er mikrobølgeovn, har der ikke været nok undersøgelser på dette område for at sikre offentlig sikkerhed.

Del:
Kommentarer