Hvordan man reducerer urinsyre med vitaminer

Hvordan man reducerer urinsyre med vitaminer

Overdreven urinsyre i en persons krop kan føre til, at urinsyre krystaller dannes i leddene og i væv omkring leddene. Denne tilstand er kendt som gigt, en type arthritis, der involverer pludselige angreb af alvorlig ledsmerter og betændelse. Gigt udvikler sig normalt efter år med høj urinsyreproduktion i forbindelse med kost, og nogle mennesker er mere modtagelige end andre til denne tilstand. Hvis du er overvægtig, kan vægttab reducere urinsyre. Undgå fødevarer, der er høje i puriner, såsom mange typer kød og fisk, kan også nedsætte urinsyre. Visse vitaminer kan også påvirke urinsyre niveauer.

Tag vitamin C kosttilskud. Forskning har vist, at C-vitamin er forbundet med reduceret urinsyre niveauer, såsom en undersøgelse offentliggjort i september 2008 udgave af Journal of Rheumatology. Denne undersøgelse viste, at mænd, der optog op til 500 mg C-vitamin dagligt, havde lavere serum urinsyre koncentrationer end mænd, der ikke gjorde det. Større doser resulterede ikke i større ændringer.

Spørg din læge om den passende dosis af vitamin C-tilskud til dig. Mayo Clinic forklarer, at meget høje doser af dette vitamin kan forøge urinsyre niveauerne. Høje doser af C-vitamin kan også forårsage fordøjelsesproblemer og diarré. Linus Pauling Institute ved Oregon State University viser den maksimale tolerable mængde vitamin C for voksne som 2000 mg dagligt.

Spis flere frugter og grøntsager, da disse indeholder vitamin C. Appelsiner, grapefrugter, jordbær og saft fra disse frugter er især gavnlige. Kirsebær er også forbundet med lavere indhold af urinsyre ifølge Mayo Clinic, og deres hjemmeside anbefaler at tilføje andre mørke frugter til en urinsyre-reducerende diæt, herunder lilla druer, brombær, blåbær og hindbær.

Undgå at tage store mængder af vitamin B3 (niacin) kosttilskud, da doser på 300 mg og derover har været forbundet med øgede urinsyre niveauer. Det anbefalede daglige tillæg, som almindeligvis er inkluderet i multivitaminer, er 100 mg.

Undgå multivitaminer, der omfatter høje doser zink, der har været forbundet med stigninger i urinsyre niveauer, som vist i et studie offentliggjort i november 1986 udstedelse af American Journal of Medical Science. Anbefalet dagligt tillæg af zink er 11 mg til mænd og 8 mg til kvinder.

Del:
Kommentarer