Hvordan man reducerer leverenzymer

Hvordan man reducerer leverenzymer

Forhøjede leverenzymer indikerer normalt et leverproblem. Ofte opdager lægerne forhøjede niveauer efter at have bestilt en rutinemæssig blodprøve. I sjældne tilfælde skyldes forhøjede enzymer infektion, leversygdomme og tumorer. Men i de fleste tilfælde er årsagen ikke alvorlig, og niveauet vender tilbage til det normale inden for få uger eller måneder. Flere faktorer skyldes forhøjede niveauer, og behandlingen afhænger af den underliggende årsag.

Hold dig væk fra medicin og kosttilskud. Over-the-counter medicin, receptpligtig medicin og kosttilskud er den første årsag til forhøjede leverenzymer. Taget i høje doser, kan disse produkter forårsage leverskade. Til gengæld frigives enzymer i blodbanen. Heldigvis er skaden normalt mild, og enzymniveauet vender tilbage til det normale efter et par uger.

Reducer triglyceridniveauer. En tilstand kaldet fedtlever kan forårsage forhøjede leverenzymer. Denne potentielt alvorlige helbredstilfælde opstår, når fedtindskud findes i leveren. Folk med fedtlever har ofte høje niveauer af triglycerider (fedt) i deres blodbanen. Spise en sund, fedtholdig kost og regelmæssig træning kan reducere triglycerider og i sidste ende lavere leverenzymer.

Drikk mindre alkohol. Forbruger mere end en alkoholholdig drik en dag øger en persons risiko for at have forhøjet leverenzymer. Hvis en rutinemæssig blodprøve indikerer høje niveauer, bør disse personer forblive væk fra alkohol i det mindste, indtil deres niveauer vender tilbage til det normale. Fortsat at drikke alkohol kan forårsage yderligere leverskade.

Få testet for en infektion. Forhøjede leverenzymer kan være tegn på hepatitis eller mononukleose. En simpel blodprøve kan diagnosticere en person med enten infektion.

Planlæg en ultralyd. Hvis forhøjede enzymniveauer ikke vender tilbage til det normale alene, kan læger anbefale en ultralyd. Denne billedbehandlingstest producerer billeder af leveren, og er nødvendig for at udelukke tumorer.

Del:
Kommentarer