Hvordan man reducerer forhøjede leverenzymer

Hvordan man reducerer forhøjede leverenzymer

Leverenzymer forbliver normalt inden i leverenes celler. Når der er problemer med leveren, spredes disse enzymer i blodbanen og opdages med en leverenzymplastest. Der er mange ting, der kan stresse leveren og hæve enzymniveauet. Medikamenter som antibiotika, kolesterolsænkende stoffer, smertestillende midler, infektioner, fedme, alkohol og diabetes er nogle af de mest almindelige årsager til forhøjede leverenzymer. Heldigvis kan ændring af vores tilknytning til disse stressorer også reducere de forhøjede leverenzymer. Følgende trin nedenfor reducerer enzymniveauet og hjælper med at styrke leveren.

Hvordan man reducerer forhøjede leverenzymer

Afbryde over-the-counter medicin. Medicin, selv over-the-counter, hæver leverenzymer og forstyrrer leverfunktionen. Tal med din læge om afbrydelse af receptpligtige lægemidler, indtil leverenzymerne er under kontrol, især kolesterolsænkende lægemidler, som har en større negativ indvirkning på leveren.

Tabe noget vægt. En fed lever vil hæve leverenzymer. Ifølge Dennis Lee, M.D., vil tab af 5 til 10 procent af din kropsvægt sænke dit leverenzymniveau samt forbedre dit generelle helbred. Reducer forbruget af fede fødevarer og øg portioner af friske frugter og grøntsager, som har høje niveauer af antioxidant vitaminer, der hjælper leverskadetoksiner.

Træn dagligt. Tilføjelse af en simpel, rask tur til din daglige rutine vil ikke kun hjælpe med trin 2, det forbedrer blodcirkulationen. Leveren har brug for en kontinuerlig frisk forsyning af blod for at bringe det næringsstoffer, der er nødvendige for at det fungerer godt.

Undgå eller strengt begrænse alkoholforbruget. Mere end en drink alkohol per dag kan forårsage en signifikant stigning i leverenzymer.

Tilsæt mælketistel til din daglige rutine. Mælketistel er en urt, der beskytter leverceller og fremmer deres sunde regenerering. Når du køber mælketårn, få det fra en etableret og respekteret helbredsforretning eller apotek.

Drik mere vand. Vand hjælper med at skylle toksiner ud af kroppen, og toksiner kan mose ned i leveren og forringe dens funktion.

Tips

Altid konsultere din læge, før du tilføjer eventuelle kosttilskud til din daglige rutine.

Advarsler

Afbryd aldrig medicin uden tilladelse fra din læge.

Del:
Kommentarer