Hvordan man reducerer cortisol niveauer

Hvordan man reducerer cortisol niveauer

Cortisol er et vigtigt hormon produceret af binyrerne. Det er ansvarligt for "kamp eller fly" svaret tilskrives stressede situationer og virker ved at øge blodsukkeret. Men selvom det er nyttigt i visse situationer, har kronisk høje cortisolniveauer mange negative bivirkninger, herunder svækket immunrespons, søvnløshed og vægtforøgelse. Overdreven kortisolproduktion er forbundet med høj stress.

Slap af. Den bedste måde at reducere kortisol på er også den enkleste. Alt, der hjælper dig med at slappe af, reducerer overordnede stress- og kortisolniveauer. Uanset om det er meditation, massage, yoga, musik, akupunktur eller søvn, når de anvendes regelmæssigt, kan disse afslapningsteknikker vende de negative virkninger af kronisk høj kortisol.

Forbedre ernæring. At spise fødevarer højt i polyphenoler og flavonoider, såsom mørk chokolade, rødvin og sort te, kan faktisk reducere kortisolproduktionen. Tager kosttilskud, især dem, der er rige på C-vitamin, B5, B6 og magnesium, kan hjælpe med at vende om skader forårsaget af cortisol. Spise regelmæssige måltider og moderat kulhydratindtag hjælper med at opretholde stabile blodsukkerniveauer og forhindrer unødvendige kortisolspidser.

Tag kortisolblokkere. Hvis du gør livsstilsændringer simpelthen ikke er muligt, er det muligt at øge dit indtag af fødevarer og urter rig på kemikalier, der blokerer kortisol mod at virke på kroppen på et cellulært niveau. Fosfatidylserin er for eksempel rigeligt i makrel, sild, hvide bønner og hjernen, lever og nyre af køer, kylling og svin. Det er bruges til at reducere effekten af ​​kortisol produceret gennem kraftig motion. Ashwaghanda er en ayurvedisk urt i samme familie som tomaten, og et anerkendt adaptogen, hvilket betyder at det hjælper nervesystemet med at regulere dets respons på stress. Rhodiola rosea eller gylden rod er en anden adaptogen urt, der er let tilgængelig fra en herbalist eller naturopath.

Reducer stimulerende indtag. Cortisolproduktion øges ved anvendelse af stimulanter såsom koffein og nikotin. Således kan ophævelse af rygning eller nedsættelse af kaffedrikke umiddelbart påvirke cortisolniveauerne.

Tygge tyggegummi. Et U.K.-studie viste, at tyggegummi-forsøgspersoner under moderat stress havde 12 procent lavere spytkortisolniveauer end non-chewers. Responsen tilskrives øget blodgennemstrømning og neural aktivitet i visse hjerneområder forårsaget af tyggevirkningen.

Tips

En del af at blive afslappet får masser af søvn. At deltage i motion og fysisk aktivitet i løbet af dagen hjælper med at opretholde en sund søvncyklus og en generelt positiv holdning generelt.

Del:
Kommentarer